Storytel + Spotify
Lydbøker blir en del av Spotify.

Annonse


Svenskene slår seg sammen: Spotify + Storytel

Etter at Spotify satset på podcast er neste steg lydbøker. Selskapet kunngjorde igår partnerskap med Storytel Group.

En halv million lydbøker vil bli tilgjengelig på Spotify

Kunngjøringen som ligger på Storytels offisielle nettside, sier at katalogen på en halv million lydbøker senere iår vil bli tilgjengelig på Spotify, men katalogen blir ikke inkludert i Spotifys Premium-abonnement. Det vil fortsatt kreve et frittstående abonnement.

Partnerskapet med Spotify forbedrer Storytels distribusjon og fremhever vår visjon om å gjøre verden til et mer kreativt og empatisk sted ved å gjøre historier tilgjengelige for alle, hvor som helst og når som helst. I praksis betyr partnerskapet at de som registrerer et Storytel-abonnement vil kunne lytte til lydbøker ikke bare via Storytels plattform, men også på Spotify.

Storytel

Tilgjengelig i 25 land

Ifølge begge selskapene vil integrasjonen i utgangspunktet bli tilgjengelig i 25 land (selv om Storytel er tilgjengelig i 30 regioner), men det er uklart hvilke. 

“Gjennom Spotifys Open Access-plattform vil Storytel kunne levere lydbøker på beste plattform i klassen, Spotify, uten å gi fra seg kontrollen over forholdet til publikum.”

Annonse
“Det er lite vi frykter mer”

Spotify har ødelagt inntektsgrunnlaget for et helt musikerfelt, bare internasjonale superstjerner tjener penger på innspilt musikk. Det er et mareritt. Det er lite vi frykter mer enn et Spotify for lydbøker.

Gyldendals strategi- og utviklingsdirektør Einar Ibenholt til Aftenposten

Tar pengene fra forfatterne

Einar Ibenholt er redd for at om alle lydbøker samles i én tjeneste, tar Spotify pengene fra forfatterne og forlagene på samme måte som de tok pengene fra musikerne.

Det som er skjedd er komplisert. Makten gis til strømmetjenestene og blir borte fra skaperne og opphavshaverne. Først traff det musikkforlagene og musikkselskapene, nå er det forfatterne og forlagenes tur.

Einar Ibenholt

Men børsen liker det

Storytell-aksjen var opp 15 prosent på Stockholmbørsen igår, og peker oppover også i morgentimene idag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse