imacipadlansering2021
Fikk du disse på døra i dag, eller kanskje en iMac? Kanskje alt? La oss snakke om dem. Bilde: Jon Rettinger/Twitter

Annonse


La oss snakke om de nye Apple-produktene dine og problemet med iPad Pro-skjermen – hva synes du så langt?

Var du tidlig ute har du fått dine nye Apple-produkter nå, enten iPad Pro M1 eller iMac, og trolig med et tastatur til førstnevnte, enten fra Apple eller kanskje Logitech.

Er du skuffet eller fornøyd?

Vi venter fremdeles på vår iMac og iPad, men så snart vi har fått pakket opp og testet, er vi klare for en sniktitt på dem.

De første forsendelelsene har for lengst kommet i hendene til Europeere, det er spesielt iPad Pro M1-skjermen som har fått oppmerksomhet, samt det overraskende gode kameraet i iMac:

Dette er det verste med den nye miniLED-skjermen

Som vi tidligere har skrevet om, er skjermen meget imponerende den, og trolig det beste i klassen, men ingenting er perfekt.

Annonse
Problemet som er oppdaget, og som er en greie med miniLED og soner som styrer hva som skal lyses opp, er at det er en klar “blooming”-effekt med svarte bakgrunner og hvite elementer.

Men skjermen er langt bedre, spesielt til film – bare se forskjellen mellom en iPad Pro 11″ 2018-modell og den nye 12,9″-modellen som øker til 1600 nits (1000 nits maks med all annen bruk) når HDR oppdages:

En illustratør forklarer hvordan det oppleves – merk at dette er testet i et mørkt rom:

Jepp, her er det “blooming”, ingen tvil om det. Jeg er kunstner og illustrerer ofte. Om du bruker Procreate med svart mal og bruker hvit pensel er det veldig tydelig. Jeg fant også ut at lysstyrken påvirker problemet i stor grad, noe som overrasket meg.

zintill/Reddit

Legg merke til “bloomingen” oppe i høyre hjørne med maks lysstyrke:

Problemet er synlig også ved andre bruksområder, som YouTube, men husk at du neppe vil legge merke til dette i særlig grad i et normalt opplyst rom:

“Jeg synes det er rart at det er så synlig med så mange lokale “local dimming” soner. Effekten er veldig synlig i YouTube-appen når man har grensesnitt-elementer oppe. bloomdu går inn, formerer du deg på et svart lerret og bruker en hvit farget pensel og maling. Det er veldig merkbart. Jeg fant også underlig å rote med den generelle lysstyrken endrer blomstringen mye. Overrasket over at det er så ille fordi jeg trodde dette hadde mange lokale dimmesoner. Også veldig merkbar i youtube-appen når du spiller av videoer med grensesnittet aktivert.”

Hva er det beste og verste med iPad Pro M1 og iMac M1 i dine øyne?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse