Feil gjør at bilene hoper seg opp på Freemont Factory.

Annonse


Logistikken svikter for Tesla

Tesla sitter med et logistisk mareritt. Mellom ti og tyve tusen biler står lagret på Fremont Factory i påvente av en reparasjon. Leveransene er forskjøvet på grunn av en feil som må rettes opp før bilene kan leveres til kundene. 

“Betydelig problem i forsyningskjeden”

Feilen antas å være en manglende komponent. Hvis problemet vedvarer kan det føre til et logistisk mareritt på slutten av kvartalet.

Siden Tesla ikke selger via tredjepartsforhandlere, men eier hele distribusjonsnettverket, er de for å holde varelageret under kontroll, avhengig av å få bilene sine ut i omtrent samme fart som de klarer å produsere dem.

Denne manglende fleksibiliteten har medført et ganske intenst press spesielt mot slutten av kvartalene, men de to siste kvartalene har det virket som om ting hadde gått seg til.

Annonse
Model 3 og Model Y med leveringsrestriksjoner

Nå forventer Tesla nok en vanskelig kvartalsslutt, men denne gangen skyldes det altså et problem lenger ute i forsyningskjeden som resulterer i at Model 3 og Model Y kommer ut av samlebåndet på Fremont Factory med leveringsrestriksjoner. 

Tesla er ikke åpen om årsaken, men det ryktes at de mangler en komponent, hvilken er ukjent.

Elon Musk sa i forrige måned at Tesla har “betydelige problemer med volum og forsinkede leveranser”. Mellom 10 000 og 20 000 kjøretøyer skal være berørt og antallet kan gå opp ettersom noen korreksjon av problemet ikke er meldt.

Siden reparasjonen ikke må utføres på fabrikken og bilprodusenten har begrenset lagerplass, flytter Tesla kjøretøyene til leveringssentra så lenge de har plass.

Det forventes uansett å skape et logistisk og arbeidsmessig mareritt for Teslas service- og leveringsteam når løsningen måtte være tilgjengelig.

På vei mot rekordkvartal

Tesla var på god vei mot nok et rekordkvartal, men disse problemene kan forskyve tilstrekkelig mange leveranser inn i tredje kvartal til å påvirke Teslas resultat i annet kvartal negativt. 

Les også: Kinesisk Tesla-rival i eksplosiv vekst

Kilde: Electrec

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse