Google I/O lover en rekke nye kamerafunksjoner.
Det kommer en rekke spennende fot-nyheter fra Google iår.

Annonse


Google lar deg nå passordbeskytte bildene du tok på heisatur til Thailand

På Google I/O ble det igår avslørt en mengde nye funksjoner relatert til Google Photo og kameraene på Google-enheter. Selskapet sa at mer enn fire billioner (fire millioner millioner, 4 000 000 000 000) bilder og videoer er lagret i Google Photos, men de færreste blir i det hele tatt sett.

Little Patterns

Ved hjelp av AI maskinlæring finner Little Patterns tilbake til bilder brukerne kan ha gått glipp av. Programmet grupperer bildene basert på farve og belysning og skaper pakker med bilder som henger sammen.

Samlingene blir presentert for brukeren som deretter kan bestemme om han vil beholde eller dele dem.

Cinematic Moments

Maskinlæring brukes også til Cinematic Moments, som gjør det mulig for Google Photo-brukere å sy sammen bilder eller versjoner av samme bilde, til å skape liv i bildet.

Annonse
Google vil også gi brukerne mer kontroll over hvilke bilder som dukker opp igjen og legge til innstillinger som lar deg blokkere bilder fra bestemte perioder eller av bestemte personer.

Den nye funksjonen “låst mappe” lar brukerne legge til bilder i et “passordbeskyttet område som ikke vil vises når du blar gjennom bilder eller andre apper på telefonen.”

Funksjonen vil først komme på Google Pixel, deretter vil den rulle ut til flere Android-enheter utover året.

Bedre gjengivelse av mørke hudtoner

Presentasjonen inneholdt også en seksjon om hva Google gjør for bedre å fange mennesker av alle hudtoner med smarttelefonens kamera. Farvede har lenge klaget over at både tradisjonelle kameraer og smarttelefoner gjengir farvene på mørkere hudtoner dårlig.

Google har jobbet med bransjeeksperter for å lage et mer nøyaktig kamera. Utfra tusenvis av bilder har de forsøkt å forbedre nøyaktigheten i automatisk hvitbalanse og automatiske eksponeringsalgoritmer.

Google har gjort endringer i algoritmene og justert automatisk hvitbalanse for å få frem naturlige brune toner og forhindre overbelysning og desaturering av mørkere hudtoner. Også krøllete og bølgete hår blir gjengitt mer nøyaktig takket være nye algoritmer.

Google I/O 2021 keynote in 16 minutes.

‘Alle de nye funksjonene lanseres i høst på Google Pixel-enheter.

Kilde: ZD Net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse