applemacplaner2021
Apple skal snart lansere en oppfølger til M1, samt fornye MacBook Air, Pro, Mac mini og Mac Pro.

Annonse


Apples Mac-planer avslørt – mange nye produkter på vei og nå kommer oppfølgeren til M1

Bloombergs Mark Gurmans lekker ting Apple helst ønsker å holde hemmelig, igjen.

MacBook Air, Pro, iMac og en helt ny og enda kjappere Mac mini på vei

Denne gang er det MacBook Air, Pro, iMac, Mac Pro og Mac mini han tar for seg, for Apple er langt fra ferdige med å skifte fra Intel til sin egen M-plattform, og å oppdatere design. Air, Pro og mini har samtlige nye M1, men dressen er lik.

Digitimes tar ofte feil, derfor har vi også sluttet å sitere dem, og ganske riktig: Bloomberg melder at de nye MacBook Pro-maskinene kommer allerede i sommer og ikke neste år, etterfulgt av Air og en ny og rimeligere MacBook Pro.

Vi vet ikke hvor stor storebror blir – kanskje 32″?

Nå kommer oppfølgeren til M1

Men det er mer å avsløre om MacBook Pro som kommer i 14″ og 16″ modeller: de får et helt nytt design, magnetisk MagSafe og flere innganger av typen Thundervolt. HDMI gjør comeback, det samme gjør faktisk SD-kort.

Annonse
Som om ikke det var nok har Apple planer om å lansere en Mac mini som er mye kraftigere (den omtales som “higher-end”, og får samme oppgraderte CPU- og GPU som de nye MacBook Pro-maskinene), samt en større iMac. Sistnevnte gir mening da de som kommer til de første kundene på fredag alle har 24″ skjerm.

Den større iMac-modellen kommer ikke før neste år, og som med kommende MacBook Pro vil man kunne velge mellom to CPU-versjoner som “er enten dobbelt eller fire ganger kjappere enn den nye MacBook Pro-brikken”.

MacBook Air med et nytt design kommer så tidlig som på tampen av året, med oppfølgeren til M1-brikken som er kalt “Staten”. Denne har like mange kjerner, men vil være kjappere. Også GPU-kjernene økes fra syv eller åtte til ni eller 10. Også den rimeligere MacBook Pro 13-tommeren får samme brikke.

Mac Mini får et helt nytt design og kjappere innmat enn dagens M1.

Apple har gjort feilsteg med MacBook-serien, nå går de tilbake på det

Vi tipper denne modellen også får støtte for mer enn 16GB RAM (Bloomberg hevder opp til 64GB – vi lurer jaggu på hvor mye disse vil koste), og kanskje også et enda kjappere M-brikkesett. Det tror også Bloomberg som mener å vite at de nye CPU-ene er mye kjappere enn dagens M1.

Faktisk kommer det to nye brikker som er tiltenkt de kjappere MacBook Pro-maskinene: Jade C-Chop og Jade C-Die er kodenavnene på disse som begge har åtte høy-ytelses kjerner og to energieffektive-kjerner (en endring fra dagens 4 x 4). Man vil kunne velge mellom 16 eller 32 GPU-kjerner på disse maskinene, opp fra dagens 7 eller 8 i M1.

MacBook Air oppgraderes på tampen av året med enda kjappere M-brikkesett og et helt nytt design.

Mac Pro med nye M blir et beist

Denne blir kjappest av dem alle med 20 og 40 kjerner modeller med enten 16 eller 32 høy-ytelseskjerner og fire eller åtte energisparende kjerner. Vi snakker her opp til 128 GPU-kjerner for den beste modellen, og 64 i inngangsmodellen.

Designet forventes å minne om dagens Mac Pro-modell lansert i 2019, bare krympet.

Planen er at allerede neste år så skal Apple kvitte seg med de siste Intel-maskinene.

Nye Mac Pro utstyres med neste-generasjon M-brikkesett, og får samme designspråk men i en mindre innpakning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse