Joel Johnson innleder videoen med "Buckle up this one is wild!".
Joel Johnson innleder videoen med "Buckle up this one is wild!".

Annonse


Se hva som skjedde da den selvkjørende taxien nektet å kjøre

I denne videoen får du et spesielt innblikk i hva noen oransje kjegler gjør med selvkjørende biler. 

Filmet av passasjeren

Selskapet Waymo har selvkjørende minivaner som kjører rundt i Chandler, Arizona. Det var en av disse som ble sittende fast i et veikryss og hadde bedt om assistanse for å bli hentet, men når hjelpen faktisk ankom startet den førerløse bilen å kjøre før de til slutt stoppet opp og endte med å blokkere hele veien, alle 3 filer. 

Hendelsen ble filmet av passasjeren, ved navn Joel Johnson, som også er aktiv på Youtube med kanalnavnet JJRicks Studios. Innholdet på denne kanalen er stort sett hans opplevelse av å bruke Waymos selvkjørende biler som er nivå 4, og dermed er uten en person bak rattet. 

Filmen fra Johnson er et sjeldent innblikk i hva som kan skje når selvkjørende biler blir forvirret av kjegler i veikanten. 

Eies av Google

Waymo eies av Alphabet og har mer enn 600 biler i sin flåte, ca 300 av disse er i drift innenfor et område på rundt 64000 mål, og dette området inkluderer byene Chandler, Gilbert, Messa og Tempe. De selvkjørende bilene uten sikkerhets-sjåfør er begrenset til et mindre område innenfor denne sonen. 

Det er pr nå ingen tall på hvor mange av Waymo bilene som brukes i nivå 4, altså uten noen sjåfør. 

Annonse