Annonse


Proff mener Apple-funksjon gjør TV-bildet dårligere – pass på dette

HDTVTest med Vincent Teoh kan TV-er.

Vær varsom, det er ingen automatikk for suksess

Det er vel verdt å sjekke dem ut på YouTube der de har masse informativt å si om TV-teknologi og hvordan man får det beste bildet. Nå har de testet fargebalanse-kalibreringen som ble introdusert i iOS 14.5 og som vi kjapt testet på en eldre Sony TV.

Vi mener den enkle kalibreringen gjorde bildet vårt bedre, men vi er ikke proffer og ser nok ikke alt man bør legge merke til. Det gjør HDTVTest som testet på LG OLED, Samsung QLED og Sony LED LCD.

Ødela kvaliteten på en 350 00 proff-monitor

Teoh fant dog at dette er en funksjon man neppe bør bruke på dyrere TV-er uten at man følger med, og fant til og med at Apples funksjon forringet farge-kvaliteten på en mastering monitor (Sony BVM-HX310 – 350 000 kroner).

Annonse


Hva angår Samsung QLED TV-en så ble faktisk fargespekteret forbedret, men bildet ble dessverre feilaktig endret til å ha mer blå-skjær. På Sonys LED TV ble både fargespekteret dårligere og det ble for mye blå-skjær i bildet.

Mest suksess fant han med LGs OLED TV der fargene ble bedre uten å gjøre bildet for blått.

Du kan prøve dette i stedet

Felles for dem alle er at fargene ble forbedret på samtlige TV-er om man kjører standardoppsett på dem, men fant så at bildekvaliteten ble dårligere på andre områder.

Et tips fra Teoh er å bruke Apples iPhone-triks for å se hvor mye bildet endrer seg, og prøve å gjenskape det i TV-ens innstillinger i stedet for at Apple TV tvinger frem endringene.

Annonse