Elon Musk
Hva Elon Musk sier er blitt den viktigste markedsindikatoren for krypto.

Annonse


Elon Musks uke

Elon Musk sendte prisen på Bitcoin til laveste nivå siden februar etter å ha twitret at Tesla kan komme til å selge eller har solgt sin beholdning.

Under 45 000 for første gang på tre måneder

Bitcoin gled under $ 45 000 for første gang på nesten tre måneder. Den handles til 45 636 dollar klokken 08.10 idag.

Twitter-kommentaren var den siste i en rekke krypto-uttalelser fra Musk. Han senket prisen med nesten 10.000 dollar da han sa at Tesla ikke ville handle bil i bitcoin. Noen dager tidligere slo han en dogecoin-spøk i “Saturday Night Live” og senket doge, men det kan synes som et midlertidig stunt: 

Da Musk i begynnelsen av februar kjøpte bitcoin for 1,5 milliarder dollar, sendte han ikke bare prisen opp, han bidro også til legitimere bitcoin spesielt og elektroniske valutaer generelt.

Annonse


“Bitcoinere møter seg selv i døren”

Hans siste bitcoin-sprell startet med en tweet fra @CryptoWhale som hevdet at bitcoinere kommer til å møte seg selv i døren neste kvartal når de finner ut at Tesla har dumpet Bitcoin-beholdningen.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Musk repliserte: “Selvfølgelig.”

Twitter-kontoen @CryptoWhale kaller seg “kryptoanalytiker” og blogger også om markeds- og kryptotrender.

ITavisen skrev om det her: En tweet til 3056 milliarder kroner

Musk har brukt mye energi på å slå tilbake mot twitrere som har kritisert hans endrede syn på bitcoin. Musk begrunnet sin helomvending med miljøhensyn, men han forsikret at Tesla ikke ville selge sin beholdning av bitcoin.

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Bjellesauen

Musk er en frittalende tilhenger av krypto og har en kultlignende skare av følgere på sosiale medier. Hans tweets har enorm påvirkningskraft på markedet. Da han utropte dogecoin til en favoritt løftet han myntprofilen betydelig og den rangerer nå som den femte største målt i markedsverdi.

Les også: En tweet fra Elon Musk kan være verd milliarder

Ikke alle likte det like godt:

Men kryptoentusiasmen er urokkelig

Musk er med sine eskapader på sosiale medier, har i stor grad medvirket til at vi har bak oss en av de svakeste krypto-ukene på lenge. Men kryptoentusiasmen hos dem som ser for seg at krypto skal være en hovedbyggesten i en fremtidig strukturell endring av finanssystemet, har han ikke dempet.

Bevegelsene i markedet betyr ikke at vi tar feil. Vi ser de langsiktige mulighetene krypto representerer og går for dem.

Emilie Choi i Coinbase på Bloomberg TV

Kilde: Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse