applemusiclosslessspatialaudio
Mer enn 75 millioner låter oppgraderes til "lossless"-lydkvalitet ved lanseringen, men arbeidet er ikke helt ferdig. Apple gir også artistene mulig til å implementere Spatial audio.

Annonse


Apple Music får Spatial Audio med Dolby Atmos gratis – iOS 14.6 kan lastes ned i endelig versjon av utviklere

iOS 14.6 har hatt en langt kortere testperiode enn 14.5 som implementerte iPhone-opplåsning via Apple Watch om munnbind oppdages.

AirPods 3 ble ikke avslørt i kveld, og det originale 18. mai-pressemelding ryktet røk altså, men kanskje AirPods 3 avsløres i morgen. Vi får se.

Oppdatert,

Spatial Audio with Dolby Atmos lanseres i juni i år uten ekstra kostnad og skal foruten denne 3D-teknologien også spille av musikken i “lossless”.

Annonse
Artistene må selv implementere Spatial audio. J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weeknd og flere har allerede gjort nettopp dette.

“Spatial audio gir artister muligheten til å skape altoppslukende lyd-opplevelser for fansen med ekte flerdimensjonal lyd og klarthet.”

Dolby Atmos er støttet av:

  • AirPods og Beats med H1 eller W1-brikke
  • De innebygde høyttalere i de siste iPhone, iPad- og Mac-modellene

iOS 14.6 er lansert i første ferdige utgave – finner ikke Apple feil er dette versjonen som alle kan laste ned

Vi regner med at iOS 14.6 trengs for den store Apple Music-oppgraderingen, HiFi, og legger til støtte for AirPods 3 – begge disse tingene skal visstnok avsløres i en pressemelding i morgen. Forvent den endelige versjonen av iOS 14.6 denne uken.

I tillegg til Music HiFi, altså musikk med høyere oppløsning, legges det også til støtte for Spatial Audio og Dolby Atmos ifølge ryktene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse