Datasikkerhet
"Det mest alvorlige hackerangrepet på den irske stat noensinne."

Annonse


Irland: løsepenger er fullstendig uaktuelt

Irlands helsetjeneste HSE, stengte alle IT-systemene sine fredag ​​etter “det antagelig mest alvorlige hackerangrepet på den irske stat noensinne”, ifølge en minister.

En simpel bande nettkriminelle på jakt etter penger

Løsepengevirus-angrepet har tildels stoppet covid 19-testingen og de fleste andre pasienttjenestene, men vaksinasjonsprogrammet mot covid ser ikke ut til å være berørt. Helsesystemets sentrale servere er lammet, men alle pasientdata ser ut til å være intakt. Også landets beredskapstjenester opererer som normalt.

Dette er ikke spionasje. Det er et internasjonalt angrep utført av en simpel bande nettkriminelle på jakt etter penger.

Ossian Smyth, irsk minister

Løsepengekrav i bitcoin

Den irske regjeringen har mottatt et krav om løsepenger betalt i bitcoin, men landets statsminister sier at det ikke står på dagsordenen.

HSE twitret at de som en forholdsregel har tatt ned IT-systemene

Pleien av pasienter på sykehusene går som normalt, men ikkepresserende avtaler blir avlyst. Er ikke angrepet slått tilbake i løpet av mandagen frykter HSE å være i en meget alvorlig situasjon hvor de må kansellere mange av tjenestene.

Annonse


Colonial Pipeline

Det “irske” angrepet kom mindre enn en uke etter at Colonial Pipeline ble tatt ned i det verste cyberangrepet i amerikansk historie. Det lammet 45 prosent av drivstofforsyningen på den amerikanske østkysten. Selskapet betalte over 40 millioner kroner for å få systemene sine opp å gå.

Kilde: BBC

Annonse