Nintendo-Switch
Etterspørselen overgår produksjonskapasiteten, og det en én grunn til det.

Annonse


Japans rikeste selskap

Nintendo solgte 28,8 millioner konsoller og 230,9 millioner spill ifjor og er seilt opp som det rikeste selskapet i hele Japan – rikere enn noen andre av landets øvrige teknologiske giganter og bilprodusenter.

Etterspørselen overgår alle produksjonsplaner

Men det japanske spillselskapet har problemer, om enn ikke av økonomisk art. De klarer ikke å lage nok Switch-konsoller til å dekke etterspørselen. De sier det er “mer usikkert” om produksjonsplanene for kommende år kan oppfylles på grunn av den globale halvledermangelen.

Nintendo er ikke den eneste konsollprodusenten som har problemer med halvlederproduksjonen, alle de tre store deler skjebne. Microsoft forventer å få problemer med å produsere nok enheter av Xbox Series X/S iår. Sony går litt lenger og advarer om at underdekningen av PS5 kan fortsette langt ut i 2022.

Til og med bilproduksjonen er truet

Selv bilindustrien advarer om at chipmangelen kan hemme produksjonen av nye biler. Situasjonen er så akutt at USAs president har signert en presidentordre om å gå igjennom forsyningskjedene som forårsaker problemet.

Annonse


Etterspørselen etter maskinvare fortsetter også i begynnelsen av dette kalenderåret å overgå våre forventninger. Produksjonen har foreløbig ikke kunnet dekke den høye etterspørselen på grunn av ubalansen mellom tilbud og etterspørsel etter halvledermaterialer over hele verden. Selv om vi prøver å produsere så som mange enheter som mulig, er faktum at produksjonsplanene våre er mer usikre i begynnelsen av dette regnskapsåret enn de var i begynnelsen av forrige regnskapsår.

Shuntaro Furukawa, Nintendos’ president 

4K-Switch

Det ryktes at det kommende år blir lansert en ny 4K-modell av Switch – men at du får tak i den er ikke gitt at du gjør – om det går som alle pessimistiske anslag for chipproduksjonen antyder.

Kilde: Nintendo, Kitguru

Annonse