Nostalgien lever i beste velgående, også på Xbox Series X/S
Nostalgien lever i beste velgående, også på Xbox Series X/S

Annonse


Nytt dynamisk tema til Xbox – tar deg 20 år tilbake i tid

I en nylig oppdatering kom det to nye dynamiske bakgrunner til Xbox, en av dem er fra en fordums tid.

Blast from the past

I år er det 20 år siden den første Xboxen kom ut, rettere sagt er det 15 november 2001 som var datoen mange av oss husker som om det var igår. Det var året når Sega bestemte seg for å slutte å utvikle konsoller og konsoll-scenen ble for alvor utfordret med en Nintendos Gamecube og Xbox.

Xbox sin ikoniske grønnfarge var gjennomgående fra emblemet på toppen av maskinen, på kontrolleren og i menyen. Det var noe fremmed og “flubber-aktig” over hele greia. Men vi digga det.

Xbox-console.jpg
Den første Xbox-konsollen. Kilde: Evan-Amos – Own work, Public Domain
Fargemangfold var ikke høyt prioritert grensesnittet til Xbox på denne tiden, men det var kult allikevel. Kilde: Screnshot / Youtube

To år før lanseringen av Xbox hadde den første Matrix filmen allerede gjort at gud og hvermann hadde slått seg til ro med at grønt var tøft, grønt var digitalt og pønkete, det var opprør. Kanskje det var derfor Microsoft valgte denne fargen, men hvem vet.

Annonse
Retro er tilbake

Nå til de gode nyhetene, i en oppdatering til Xbox Series X/S som kom nå i Mai så står det å lese i oppdateringsloggen at det finnes en ny bakgrunn som heter “Motes”, det som ikke står er at det er også en annen ny bakgrunn med i denne oppdateringen, nemlig det “The Original”. Denne har de ikoniske rutenettet i den klassiske grønnfargen.

Slik ser det ut når den nye bakgrunnen er lastet inn. Kilde: Tom Warren / Youtube

For å få den nye bakgrunnen må du sørge for at Xbox er oppdatert til den nyeste systemprogramvaren, og deretter gå til Settings > General > Personalization > My background > Dynamic background, der skal du kunne finne “The Original” på enden av listen.

Se en video som viser hvordan den nye bakgrunnen ser ut. Kilde: Tom Warren Youtube

Hvilken konsoll var din favoritt om du ser tilbake i tid? La oss høre fra deg i kommentarfeltet!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse