darkside
Du skal være rask. DarkSide har raskest kryperingsporgram i markedet.

Annonse


Dette er skjermbildet DarkSide legger igjen etter å ha hacket deg

Det israelske nettinfo-selskapet Kela hevder DarkSides ransomware har høyest krypteringshastighet på markedet. Windows-versjonen av Darkside 2.0 krypterer filer raskere enn noen annen RaaS (ransomware-as-a-service). Det betyr at du har lite tid på deg til å trekke ut støpselet hvis du ser nedenstående bilde på skjermen en tidlig, grå fredags morgen. 

Vi håper ingen av dere opplever denne skjermen

Dette er skjermbildet Colonial Pipeline Company fikk opp 7. mai og som tvang dem til midlertidig, men på ukjent tid, å innstille driften av selskapet som transporterer 45 prosent av all bensin og diesel som forbrukes på østkysten av USA.

Etter at Colonial Pipeline mottok ovenstående skjermbilde åpnet de antagelig den i bildet varslede txt-melding med readme og bruker-id i navnet. Meldingen kan du se nedenfor og den fikk Colonial til langsomt å innse hvilken ulykke de var havnet i.

Neste krig allerede i gang?

DarkSides RaaS-operasjoner fokuserer ikke på vaksinedistribusjon, skoler, offentlig sektor, ideelle organisasjoner eller lignende. I oktober ifjor fikk de fete overskrifter da de donerte tvilsomt tilegnede utpresnings-krypto til veldedige organisasjoner, noe noen hevder er en ny måte å hvitvaske penger på.

Annonse
Så kan vi vanlig dødelige som knapt nok har hacket ektefellens lommebok, lure på hvordan neste krig skal foregå – eller om den allerede er i gang.

Les også ITavisen: Verste cyberangrep i USAs historie

Israelske og amerikanske kilder

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse