Microsoft trekkes inn i rettssaken mellom Epic Games og Apple
Microsoft trekkes inn i rettssaken mellom Epic Games og Apple

Annonse


Epic vs Apple gir et innblikk i Microsoft sitt forhold til Xbox-utviklere

Epic Games trekker mange inn i rettssaken sin med Apple, nå er det Microsoft sin tur.

Avdekket i forarbeidet

I rettssaker gjøres ofte mye forarbeid med å innhente informasjon og det samme gjelder i saken mellom Apple og Epic Games, i løpet av rettssaken har detaljer som Sony og Crossplay kommet frem, Gamepass og deres tilstedeværelse på flere plattformer og hva som må til for å betegne noe som et spill eller spillkonsoll.

Microsoft og Epic har stort sett “vært på lag” i denne rettssaken, men det hindret ikke avsløringen av en lite flatterende dialog mellom de to selskapene. Det er i et 222-siders dokument at man kan finne en dialog mellom selskapene hvor Epic påstår at Microsoft og deres Game Pass “i realiteten byr mot oss for innhold”.

I konkurranse med Steam

Det omtalte dokumentet gir oss et annet innblikk på innsiden av maktkampen mellom gigantene, og det er forholdet mellom Steam og Epic Games, og hvordan Epic Games forsøkte å få et forsprang på Steam ved å knytte avtaler både med Sony og Microsoft for å få deres titler inn i Epic Games Store.

Annonse
Blant annet kan man lese hvordan Epic Games kontaktet Sony i fjor med tilbud om en avtale på 200 millioner dollar for å få fire eksklusive Sony-eksklusiviteter inn i spillbutikken til Epic. Epic Games-dokumentet gir ikke detaljer om hvordan forhandlingene mellom Epic og Sony gikk, men Horizon Zero Dawn og Days Gone har begge dukket opp i Games Store så vel som på Steam de siste månedene.

Epic Games har angivelig også tatt kontakt med selskaper som Activision / Blizzard, EA og Riot Games for å få på plass mer innhold i egen butikk

Signér eller stikk

Videre kan man gjennom Epics øyne lese hvordan Microsoft og Steam jobber for å få Game Pass til å bli en del av den plattformen isteden for Epic sin, samtidig hevder Epic i dokumentet at Microsoft tvinger indie-utviklere til å aktivere støtte for xCloud strømming før de blir sluppet inn i Xbox Store.

Epic sin omskrivning av vilkårene er rimelig direkte og er omtalt som “Signer eller bli fjernet fra Xbox”.

Når det gjelder Microsoft, basert på Epic Games-dokumentet, jobber Xbox-teamet nærmere med Steam for å få Game Pass på den plattformen i stedet for Epic. Tangentielt relatert hevder Epic også at Microsoft tvinger indie-devs for å aktivere xCloud streaming-støtte i spillene sine før de blir publisert i Xbox Store.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse