Intel Alder Lake
Intel planlegger 12. generasjon Core-serie i november.

Annonse


Intels 12. generasjon, Intel Alder Lake-S, kan komme tidligere enn ventet

Det gikk tidlig rykter om at vi kunne få en kunngjøring av 12. generasjon Core i september med mulig lansering innen utgangen av året. Det rapporteres nå at lanseringen kan skje i november. Det betyr er at Intel Alder Lake-S ville komme bare åtte måneder etter Rocket Lake-S, muligens den raskeste arkitektoniske oppgraderingen i Intels desktop-historie.

Kjerner med høy effektivitet og ytelse

Serien vil bruke Intels Hybrid Technology som kombinerer kjerner med høy effektivitet og ytelse. Slik tilnærming er ikke tidligere brukt i tilsvarende skala i desktop-miljø.

Alder Lake er forøvrig Intels første 10 nm CPU for stasjonære maskiner. Dette er de viktigste endringene, men ikke de eneste som kommer med Alder Lake.

Serien introduserer den nye PCIe Gen5 samt støtte for både DDR5 og LPDDR5-minneteknologi. AMD har så langt ikke angitt noen plan for når de skal støtte disse teknologiene.

Annonse
Bilde: Videocardz.

Masseproduksjon i tredje kvartal

Det har ikke vært lekkasjer med faktiske veikart for klient-CPUer. En produksjonsplan for arbeidsstasjoner indikerer at Intel har planer om å starte masseproduksjon av Alder Lake-prosessorer i tredje kvartal. Internt forventer Intel en ytelsesøkning på 20 prosent for applikasjoner med en tråd og opptil dobbelt så god ytelse med flere tråder.

Kilde: WccfTech/Videocardz

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse