Rettsakene hoper seg opp for teknologiselskapet Apple, nå er det forbrukere i Storbrittania som føler seg forsmådd.
Rettsakene hoper seg opp for teknologiselskapet Apple, nå er det forbrukere i Storbrittania som føler seg forsmådd.

Annonse


Apple blir saksøkt av 20 millioner briter

Når det først regner så pøser det søksmål mot Apple, nå er det et massesøksmål i Storbritannia hvor 20 millioner App Store-kunder hevder å ha betalt for mye for sine kjøp i en årrekke.

Kampen mot App-skatten fortsetter

Det er flere bevegelser i app-markedet for tiden som tyder på at en større endring kan være på vei. Vi har blant annet skrevet om at Microsoft har valgt å ta en mindre andel fra sine utviklere, og følger i så måte Epic Games sine fotspor.

Få også med deg: Se hva som skjedde når Epic-fansen ringte ned rettskontoret

Det er nå et søksmål på vegne av utrolige 20 millioner brukere som er på trappene, i en pressemelding utgitt på tirsdag ,på vegne av klagerne, hevdes det at Apple sin avgift på 30 prosent er “overdrevet” og “lovstridig”.

Annonse
Søksmålet er inngitt via Londons Competition Appeal Tribunal, tilsvarende det norske konkurransetilsynet og ber den amerikanske teknologi-giganten om å kompensere iPhone og iPad-brukere for årevis med det de hevder er overbelastning.

Følg hele dekningen av Epic vs Apple saken her på ITavisen.

Misbruk av markedsmakt

– Apple misbruker sin dominans i appbutikkmarkedet, noe som igjen påvirker britiske forbrukere, skriver Rachael Kent, hovedansvarlig i saken og professor ved King’s College London. Hun underviser i hvordan forbrukere samhandler og er avhengige av digitale plattformer i sine daglige liv.

Søksmålet, omtales av Apple å være “uten meritter”, ble lagt inn for retten en uke inn i den pågående rettssaken mellom Apple og Epic Games. Epic Games på sin side påstår at Apple driver sin markedsplass som et monopol, og lurer både utviklere og forbrukere. Det britiske massesøksmålet er kun rettet mot den påståtte skaden påført forbrukere i stedet for utviklere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse