Annonse


Synes du det er greit Resident Evil Village “lånte” dette monsteret fra en film?

Har du hørt om Richard Raaphorst og/eller 2013-filmen Frankenstein’s Army? Raaphorst har funnet ut at Capcom “stjal” en av karakterene fra filmen hans.

Capcom anerkjenner filmen

Og det stemmer Capcom “lånte” (hva som blir riktig karakteristikk er vi noe usikre på) den: de bekrefter det faktisk i designmaterialet fra spill-studioet at de hentet karakteren fra nettopp denne filmen.

Du kan se dette i bonus-seksjonen fra hovedmenyen etter å ha fullført historien, og her er Raaphorsts sammenligningsbilder:

Det er på LinkedIn Raaphorst nå reagerer:

Dette er en vill film med monstre jeg selv skapte, og en av dem er brukt helt uten min godkjennelse eller uten å ha gjengitt navnet mitt

Richard Raaphorst

Noen av de som kommenterer heier på Raaphorst og håper han får noe for dette, mens andre tror at det blir en vanskelig sak å vinne da Capcom har håndtegnet sin versjon, og publisert den med opphavsrettsmerking før Raaphorst gjorde det.

Det er godt mulig vi hører mer, men det kan også hende at, og vi ser på det sannsynlig, at Capcom vet hva de drev med rent juridisk, og at Raaphorst ikke har en sak, men vi vet jo ikke – kanskje er spill-studioet uansett villig til å gi ham en slump for arbeidet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse