sonyplaystation2022
Sony advarer bransjen om at de ikke vil kunne levere nok PS5 i år og neppe neste år heller

Annonse


Sony med skuffende Playstation 5-melding: det vil være for få også neste år

Sony har advart et knippe analytikere at det vil bli vanskelig å skaffe en Playstation 5 ut året.

Har vært i salg siden november, fremdeles veldig vanskelig å skaffe

Dette overrasker ikke oss som har fulgt med en stund, da det er varslet datakomponent-mangel ut året og kanskje lenger, men at Sony nå igjen mener at det ser dårlig ut året og inn i 2022, er likevel av interesse da dette er oppdatert informasjon.

Grunnet populariteten til konsollen, som vi tidligere har rapportert, ser det ut til at de likevel klarer å holde følge med PS4-salget, men det er klart; hadde det hatt nok konsoller å selge hadde de trolig knuse PS4.

Sonys aksjer har vært på en oppadgående trend (75 prosent) siden mai i fjor, men etter at selskapet la frem kvartalsrapporten 28. april, falt de 8 prosent.

Annonse
Dette sa Sony-sjefen

“Jeg tror ikke etterspørselen kommer til å roe seg dette året, og selv om vi sikrer mange flere enheter og produserer mange flere PS5 neste år, vil vi ikke kunne klare å levere nok til å mette etterspørselen”, forklarte CFO Hiroki Totoki som også mener at covid eller ei: det vil ikke være nok konsoller.

Selv om Nintendo faktisk tjener penger per solgte konsoll, og selv om Switch er flere år gammel, rammes også de av komponentmangel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse