sonyplaystation2022
Sony advarer bransjen om at de ikke vil kunne levere nok PS5 i år og neppe neste år heller

Annonse


Sony med skuffende Playstation 5-melding: det vil være for få også neste år

Sony har advart et knippe analytikere at det vil bli vanskelig å skaffe en Playstation 5 ut året.

Har vært i salg siden november, fremdeles veldig vanskelig å skaffe

Dette overrasker ikke oss som har fulgt med en stund, da det er varslet datakomponent-mangel ut året og kanskje lenger, men at Sony nå igjen mener at det ser dårlig ut året og inn i 2022, er likevel av interesse da dette er oppdatert informasjon.

Grunnet populariteten til konsollen, som vi tidligere har rapportert, ser det ut til at de likevel klarer å holde følge med PS4-salget, men det er klart; hadde det hatt nok konsoller å selge hadde de trolig knuse PS4.

Sonys aksjer har vært på en oppadgående trend (75 prosent) siden mai i fjor, men etter at selskapet la frem kvartalsrapporten 28. april, falt de 8 prosent.

Annonse


Dette sa Sony-sjefen

“Jeg tror ikke etterspørselen kommer til å roe seg dette året, og selv om vi sikrer mange flere enheter og produserer mange flere PS5 neste år, vil vi ikke kunne klare å levere nok til å mette etterspørselen”, forklarte CFO Hiroki Totoki som også mener at covid eller ei: det vil ikke være nok konsoller.

Selv om Nintendo faktisk tjener penger per solgte konsoll, og selv om Switch er flere år gammel, rammes også de av komponentmangel.

Annonse