airtaghack
Apple vil måtte oppdatere AirTag-sikkerheten kort tid etter lanseringen. Bilde: stacksmashing

Annonse


AirTag kan hackes – nå må Apple sperre dette

Thomas Roth, en sikkerhetsforsker, har allerede klart å lure Apples sporingsbrikke.

Skrev over Apples fastvare-kode i mikrokontrolleren

Det Roth fik til var å få tilgang til mikrokontrolleren, og på den måten kan man mate enheten med egen kode, for eksempel å sende offeret til en egendefinert side, i stedet for Apples Hvor er?-app. Det var i mistet-modus hackeren klarte å ende URL-en:

Har hackeren avslørt et større problem?

Nettopp fordi disse har fastvare kan Apple oppdatere dem trådløst og tette dette hullet ganske enkelt, regner vi med. Dog, nå er jo katt- og mus-leken i gang og det skal bli interessant å se om Apple ofte vil måtte oppdatere disse for sikre kundene mot phishing.

Det tok kun timer, og ikke uker, å skaffe seg innpass:

Hackeren dumpet fastvaren, og her er beviset:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse