Ingenuity
For første gang hører vi lyd fra Mars.

Annonse


Hør “verdens” første lyd fra Mars. “En gullgruve for vår forståelse av atmosfæren på Mars”

Fredag ​​delte NASA en tre-minutters video der vi hører den historiske lyden — det er første gang vi hører en lyd fra et romfartøy på en annen planet.

Lyden kommer fra NASAs helikopter Ingenuity og lyden er fanget opp av mikrofoner på Mars-roveren Perserverance.

Lyd beveger seg sakte i Mars tynne atmosfære, men Nasa har redigert monoopptaket og isolert 84 Hz-frekvensen for å gjøre det lettere å høre rotorbladenes sang.

Perseverance lyttet mens Ingenuity fløy for fjerde gang 30. april. En video kombinerer opptak av helikopteret med lyd fra en mikrofon tilhørende roveren.

Perseverance sto parkert 80 meter fra helikopterets start- og landingsplass og NASA var ikke sikker på om mikrofonen ville kunne oppfange lyd fra helikopteret gjennom den tynne Mars-atmosfæren. 

Annonse
“En gullgruve for vår forståelse av atmosfæren på Mars”

“Dette er overraskende og veldig god nyhet,” sa David Mimoun, professor i planetvitenskap ved Institut Supérieur de l’Aéronautique et de l’Espace i Toulouse, Frankrike, og vitenskapelig leder for SuperCam Mars-mikrofonen. 

Våre tester og simuleringer fortalte at mikrofonen knapt ville fange opp lydene fra helikopteret ettersom Mars’ atmosfære demper utbredelsen av lyd sterkt. Vi er heldig som har klart å registrere helikopteret på såpass stor avstand. Denne innspillingen er en gullgruve for vår forståelse av atmosfæren på Mars.

David Mimoun, vitenskapelig leder for SuperCam Mars-mikrofonen

Kilde: NASA

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse