En serie e-poster mellom ledere i Apple er under lupen mens rettssaken mellom Apple og Epic ruller videre.
En serie e-poster mellom ledere i Apple er under lupen mens rettssaken mellom Apple og Epic ruller videre.

Annonse


Det finnes ingen VIP-liste over utviklere i App Store sier Apple

I den pågående rettssaken ble rekke e-poster gjennomgått for å komme til bunns i om det finnes utviklere som får fordeler fremfor andre.

E-poster under lupen

Under vitneforklaringen til App Store-direktør Matt Fischer på torsdag ble Fischer spurt om en e-post-utveksling med “Director of Program Management” Cindy Lin i Apple.

Dialogen mellom de to startet med en melding fra Fischer, til Lin, om en tweet angående automatisk kansellering av App Store-abonnement. Fischer spurte hvordan Hulu kunne “bytte folk fra IAP (In App Payment) til Hulu-fakturering”, og la til at App Store-sjef Phil Schiller så tweeten og “ønsket å vite hva som skjer.”

Utvekslingen mellom de to er en del av dokumentasjonen for rettssaken og er publisert på Scribd.

Som svar sa Lin at Hulu er en del av et sett med utviklere med tilgang til en spesiell “refusjons- og kanselleringsfunksjon”.

Annonse
“Hulu er en del av gruppen med godkjente utviklere med tilgang til abonnementsavbrudd / refusjon API,” skrev Lin. “Tilbake i 2015 brukte de dette for å muliggjøre øyeblikkelig oppgradering ved hjelp av et to-familieoppsett, før vi hadde innebygd abonnementsoppgradering / nedgradering.”

Fikk du med deg kaoset da Epic fansen ringte rettstelefonen?

Ingen forskjellsbehandling

Under Fischers vitnesbyrd ble han spurt om Apple gir spesiell tilgang til funksjoner til noen utviklere og ikke andre. Til dette svarte Fischer nei, men la til at Apple noen ganger tester funksjoner med en liten gruppe utviklere før de ruller det ut til alle.

I løpet av Fischers tid i vitneboksen ble han spurt om en e-post som beskriver Fischer som en som “føler sterkt” for ikke å presentere konkurrenter til Apples egne apper i App Store. App Store-direktøren avviste påstanden og sa at personen som kom med kommentaren var feilinformert.

“Vi har markedsført apper som er konkurransedyktige mot Apple-apper siden før jeg begynte i App Store-teamet i 2010, og vi fortsetter ikke bare å distribuere, men å presentere og markedsføre apper som er konkurransedyktige apper i butikken,” sa Fischer.

Fischer snakket også om samarbeidsforholdet mellom Epic Games og Apple før uenigheten rundt “Fortnite” startet, og gav som eksempel en situasjon hvor Epic Games ba Apple om å endre policyen for å tillate gaver i apper. Apple etterkom ønsket til Epic og gjorde det, deretter gjorde de også denne endringen tilgjengelig for alle utviklere.

Fischer bemerket også at Apple “droppet alt vi gjorde og mønstret troppene” for å promotere Travis Scott-konserten i “Fortnite”, og hevdet at det var et “veldig kult konsept.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse