Tesla batteri
Tesla er langt fremme på batteriteknologi, men ikke alt er sugd av eget bryst.

Annonse


Århundrets handel: Tesla kjøpte epokegjørende batteripatent for 25 kroner

Tesla har skaffet seg et viktig batteripatent for bare tre amerikanske dollar, noe som tilsvarer femogtyve norske kroner, men patentet har tilsynelatende fulgt med på kjøpet da de anskaffet seg en kanadisk oppstartsbedrift.

Kjøper i stillhet andres teknologi som om den var egen

På Teslas batteridag ifjor presenterte de billigere og renere battericeller med høyere energitetthet og lenger levetid. Hovedproblemene de hadde funnet løsning på var det høye vannforbruket under produksjon av batterikatoden, samt at de hadde redusert kostnadene.

Teslas tekniske leder Drew Baglino, sier at Tesla har utviklet en måte å resirkulere vannet på – og det er den teknologien de antagelig har tappet fra den kanadiske oppstartsbedriften Springpower International med base i Ontario Canada. En mer sannsynlig forklaring på at de overtok patentet for bare tre amerikanske dollar er at Tesla har kjøpt Springpower International og at patentet fulgte med på lasset for formelt tre dollar, men dette tier de stille om.

Springpower ned med mann og mus

Hverken Tesla eller Springpower kommenterte den mulige transaksjonen, men to tidligere Springpower-ansatte har nå har registrert Tesla som arbeidsgiver på LinkedIn.

Annonse
Amrit Bhogan jobbet i Springpower, nå oppfører han at han er celletekniker i Tesla.

Yang Liu var kjemiforsker ved Springpower, også han kom til Tesla i september 2020, tilfeldigvis da Tesla holdt sin batteridagspresentasjon. Han er nå senior forskningsingeniør hos bilprodusenten.

Springpower har tatt ned nettstedet sitt og ser ikke ut til lenger å være til.

Posisjonerer seg gjennom oppkjøp

Selv om det ikke er bekreftet, ser det veldig sannsynlig ut at Tesla kjøpte dette selskapet – og det vil ikke være første gang Tesla i stillhet overtar et kanadisk selskap.

Tesla kjøpte tidligere Hibar som lager produksjonsmaskiner for fremstilling av batterier. Selskapet investerte også i Jeff Dahns batterilaboratorium i Canada for å finansiere batteriforskning.

Kilde: Electrec

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse