rtx3090gamingrig
Digital Impuls selger både enkeltstående RTX 30-kort og "mining rigs" Bilde: Digital Impuls

Annonse


Digital Impuls har RTX 30-kort på lager – selger også digitalvaluta-rig til 240 000 kroner med 5 stk. 3090

Gamere sliter med å skaffe de nye RTX 30-skjermkortene fordi de forsvinner til personer som driver med massiv digital gruvedrift.

Les hvordan kjøpe kryptovaluta og kjøpe bitcoin

Nvidia prøver å stoppe dette

Dette er også årsaken til at selskapet for ikke så lenge siden implementerte en sperre i driverne for å forringe ytelsen ved graving etter digitalvaluta – også de nye RTX 3080ti og 3070ti-kortene får dette når de lanseres neste måned.

Men til det skjer er det penger å tjene på å selge såkalte “mining-rigs” der poenget er å knytte sammen så mange RTX 30-kort som mulig, helst 3090, slik at man kan tjene hundrevis av kroner dagen på digitalvaluta.

Annonse


Har utrolig nok RTX-kort på lager

Det er flere privatpersoner som selger slike oppsett, og nå også den norske databutikken Digital Impulse som holder til i Oslo.

En titt i nettbutikken avslører utrolig nok at butikken, om vi skjønner det riktig, har RTX 3070, 2060, RTX 3060 og 3090-kort på lager til over 30 000 kroner ved publiseringstid:

For en rig

På Finn har de lagt ut for salg en imponerende rig med 5 stk. Asus Turbo 3090 – dette er skjermkort til 25 300 kroner stk. – det er altså skjermkort til en sluttbrukerverdi på 126 000 kroner kroner i rig-en til 240 000 kroner. Maskinen er også utstyrt med Asus ROG STRIX B450-F hovedkort og en AMD Ryzen 3 PRO 4350G MPK

“Riggen kjører stabilt og kortene ligger mellom 55-60 grader. Vi har testet den i 3 døgn med HiveOS uten problemer”, forklarer butikken i annonseteksten.

Vi tar ikke moralsk standpunkt den ene eller den andre veien, enn så lenge dette jo er lovlig, men det spørs om perioden med slike rig-salg ikke vil vare da vi tipper at også eksiterende modeller utstyres med ytelses-forringelse og at markedet til slutt vil tørke opp da ingen ønsker å selge sine kort uten sperre.

Annonse


Annonse


Annonse