Chevy Bolt
Nok en ødeleggende brann for Chevrolet.

Annonse


Ekstremt dårlig timing: Bare dager etter at fix ble annonsert brant nok en Chevy Bolt

Ifjor førte seks Chevy Bolt-branner til tilbakekalling. Blekket var ikke tørt på “final fix”-meldingen før det kom melding om nok en brann.

Dårlig timing

Brannen spredte seg raskt fra bunnen av bilen til resten av garasjen. Huset fikk relativt små skader, og ingen ble skadet. Årsaken er ukjent og omstendighetene uklare, men brannen kommer svært ubeleilig for Chevrolet som nylig kunngjorde “den endelige løsningen” på problemene med batteriprogramvaren. Spørsmålet som gjenstår er om en programvarefiks kan forhindre flere Chevy Bolt-branner.

En “midlertidig løsning” som skulle beskytte Bolt 95 prosent, var ute. Hvis eieren hadde oppdatert til “midlertidig” vil det undergrave tilliten til Chevrolet.

Usannsynlig at bilen var oppgradert

Det er usannsynlig at Bolt-eieren hadde “den endelige løsningen” på plass da den var helt fersk. Hadde dette vært en Tesla ville oppdateringen kunne blitt installert trådløst.

Annonse
GM er klar over hendelsen og en etterforsker omstendighetene og årsakene omkring det spesifikke kjøretøyet.

GM om Chevy Bolt-brannen

I USA brenner en bil hvert tredje minutt (174 000 branner i 2015) og det er generelt er mindre sannsynlig at elektriske kjøretøyer tar fyr. Tesla hevder at bensinbiler er omtrent 11 ganger mer utsatt for brann enn en Tesla pr. 1,6 milliarder kilometer (én milliard miles) kjørt. 

Kilde: Electrec

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse