Jay Y. Lee
Jay Y. Lee er fengslet for korrupsjon og bestikkelser.

Annonse


Arvedrama: Han sitter i fengsel, hun er Sør-Koreas rikeste

Hong Ra-hee, enken etter avdøde Samsung Groups styreleder Lee Kun-hee, har økt sin formue til mer enn 61 milliarder kroner etter å ha fått sin beskikkede del av arven etter ektemannen som døde i oktober 2020.

Ekstraordinær formue

Hong som er 75 år gammel, arvet rundt 83 millioner aksjer i Samsung Electronics Co. Det gjør henne til største enkeltaksjonær i teknologigiganten med en eierandel på 2,3 prosent. Hong er den rikeste kvinnen i Sør-Korea med en formue på 7,4 milliarder dollar eller mer enn 61 milliarder kroner i dagens aksjemarked, ifølge Bloomberg Billionaires Index.

Hong var ikke alene om å øke sin rikdom etter Lees død. Sønnen Jay Y. som for tiden sitter i fengsel, sementere sin kontroll over Samsung-gruppen. Jay Y. var Lees eneste sønn. Han er ifølge Bloombergs indeks verdt 105 milliarder kroner mens søstrene Boo-jin og Seo-hyun så sine respektive formuer vokse til henholdsvis 42 og 37 milliarder kroner.

Dramatisk oppgjør

Hong fikk størst andel av arven i et lovbestemt forhold på 3/2/2/2 mellom henne og hennes tre barn. 

Annonse
Det er en vinn-vinn-situasjon for familien. Jay Y. Lees kontroll stabiliseres mens øvrige familiemedlemmer får øket innflydelse.

Park Ju-gun, Leaders Index

Arveoppgjøret har vært et drama som har rystet Sør-Korea siden patriarken Lee fikk et hjerteinfarkt i 2014. Jay Y. Lee er i to rettssaker anklaget for ulovligheter og soner en fengselsstraff på fem år for korrupsjon og bestikkelser etter den første av sakene.

Milliardærforskere: Mellom 15 000 og 20 000 milliarder kroner skal fordeles

I løpet av de neste to tiårene vil etterlatte etter milliardærer arve mellom 15 000 og 20 000 milliarder kroner eller mellom 15 og 20 billioner kroner, ifølge milliardærforskerne. En billion er et tall med en hale på 12 nuller, bare så det er nevnt. 

Familiene etter Petr Kellner (Tsjekkias rikeste mann som plutselig døde 56 år gammel) og Heinz Hermann Thiele (tysk bremseprodusent og storaksjonær i Lufthansa, døde 79 år gammel) står klar til å arve formuer på mer enn 250 milliarder kroner.

Kilde: Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse