Samy Bengio går fra Google Brain til Apple for å lede en ny forskningsenhet der.
Samy Bengio går fra Google Brain til Apple for å lede en ny forskningsenhet der.

Annonse


Forlater Google i kjølvannet av kontroverser, går til Apple for å lede AI-forskning

Det er Neowin.com via Reuters som melder at Samy Bengio, tidligere ansatt i Googles Brain, en forskningsavdeling for kunstig intelligens, nå har gått over over til Apple.

Etter sigende skal han lede en ny forskningsenhet sammen med John Giannandrea. Det er to anonyme kilder med kjennskap til saken som har kommet frem med dette.

Turbulente forhold frem til avgang

Samy Bengio jobbet hos Google i 14 år inntil han for kort tid siden sa opp stillingen med umiddelbar virkning og begrunnelsen var på det tidspunktet at han ville oppsøke nye muligheter, oppsigelsen kom etter at Google sparket Margaret Mitchell og Timnit Gebru som ledet teamet som jobbet med det etiske aspektet ved kunstig intelligens.

Angivelig fikk Gebru sparken etter at Google forsøkte å undertrykke en rapport om partiskhet i AI, og Mitchell skal ha fått sparket ford filer tilhørende Google skal ha blitt flyttet utenfor selskapet. For Bengio forlot Google hadde han gitt utrykk for at han støttet både Gebru og Mitchell.

Annonse
Ikke bekreftet fra Apple

Apple har ikke for vane å offentlig besvare nyheter som stammer fra anonyme kilder, men om dette viser seg å være riktig vil en bekreftelse komme snart uansett. Bengios antatte nye partner, John Giannaandrea, er senior visepresident for maskinlæring og AI-strategi i Apple siden 2018. Før dette var han åtte år hos Google.

Det er så langt uvisst hva slags prosjekter de to skal jobbe med, men Apple har som kjent mange prosjekter innen kunstig intelligens og vi venter i spenning på hva som kommer ut av deres forskningsavdelinger fremover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse