Basecamp
Polariseringen av samfunnet forgifter arbeidsmiljøet i Basecamp.

Annonse


Politisk polarisering ødelegger bedrifter

Basecamp imploderer. Etter et notat der konsernsjef Jason Fried skisserte Basecamps filosofi som blant annet forbyr “samfunnsmessige og politiske diskusjoner” på interne fora, sa selskapets medstifter David Heinemeier Hansson at selskapet ville tilby generøse sluttvederlag til alle som var uenig. Det ut til at omtrent en tredjedel av selskapets 57 ansatte tar Hansson på ordet: Fredag ​​ettermiddag hadde 18 personer twitret at de planla å dra sin kos.

Ledende ansatte går

Ikke lenge etter at Frieds blogginnlegg ble offentliggjort – og flere ganger revidert – skisserte Hansson vilkårene i sluttpakken i et blogginnlegg:

Igår tilbød vi alle på Basecamp en sluttpakke på henholdsvis seks og tre måneders lønn basert på ansiennitet. Ingen harde følelser, ingen spørsmål. For de som ikke kan se en fremtid i Basecamp under denne nye retningen, hjelper vi dem på alle måter vi kan lande et annet sted.

David Heinemeier Hansson

Blant de som twitret at de forlater er markedssjef Andy Didorosi, designsjef Jonas Downey og leder for kundesupport Kristin Aardsma. De fleste nevnte “nylige endringer” i selskapet som årsak.

Tar sluttpakken

Gitt de siste endringene i Basecamp har jeg bestemt meg for å forlate jobben som designsjef. Jeg har vært med på å designe og bygge alle produktene våre siden 2011, og nylig har jeg også ledet designteamet vårt.

Jonas Downey

Politisk polarisering

Det var omtalen av “samfunnsmessige og politiske diskusjoner” i det opprinnelige blogginnlegget som vekket mest reaksjon:

Annonse
Dagens sosiale og politiske farvann er spesielt følsomt. Enhver diskusjon som er relatert til politikk bikker fort over til ikke å være hyggelig. Dette er vanskelig farvann å navigere i. Det er blitt for mye. Det er en stor distraksjon. Det suger vår energi og styrer dialogen mot mørkere steder. Det er ikke sunt, det har ikke tjent oss. Vi er ferdig med det på Basecamp. Folk kan ta samtalene til Signal, Whatsapp eller til og med på en personlig Basecamp-konto, men ikke på arbeid.

Jason Fried, administrerende direktør, Basecamp

Selskapet hevder at det prøver å få sine ansatte fokusert på arbeidet. Men man trenger ikke mye kjennskap til dagens polariserte politiske klima for å ane underliggende konflikter som ikke bare har med jobben å gjøre.

Selskapets grunnleggere har ingen tendens til å vike unna “samfunnsmessige og politiske diskusjoner” på nettet, spesielt Hansson er en såpass markert kritiker av Apples App Store-policy at han argumenterer for antitrustregulering.

Ulovlige morsomheter

Men den opprinnelige motivasjonen for brevet sies å komme fra intern uenighet om en liste over “morsomme navn” på Basecamp-kunder. Flere av navnene på listen var av asiatisk eller afrikansk opprinnelse.  Ikke alle ansatte fant den humoristisk, noen fant den upassende og i verste fall rasistisk.

For leder for kundesupport Kristin Aardsma var det kanskje en kjærkommen anledning til å ta det med ro en tid før hun blir mor:

https://twitter.com/kikiaards/status/1388208900608954371?s=20

Kilde: The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse