Microsoft ønsker at utviklere skal sitte igjen med mer og tar derfor mindre andel av inntekter.
Microsoft ønsker at utviklere skal sitte igjen med mer og tar derfor mindre andel av inntekter.

Annonse


Microsoft tar mindre del av kaka fra utviklere

Microsoft vil være en pådriver for en trend med å gi mer tilbake til de som beriker økosystemet deres ved å ta mindre andel av inntektene fra utviklere, selskapets del av omsetningen er nå nede i 12 prosent.

Samme andel som Epic Games

Steam som er Valves spill-butikk for nok en konkurrent når Microsoft følger Epic Games og senker avgiften de tar per transaksjon ned til 12%. Dette skal starte fra og med 1 august i følge flere kilder.

– Spillutviklere er sentrale for å levere fantatiske spill til våre spillere, og vi vil at de skal lykkes på våre plattformer, Matt Booty – leder for Xbox Game Studios.

Gjelder Microsoft Store, ikke Xbox Store

Reduksjonen gjelder for spill som selges gjennom Microsoft Store, men ikke Xbox butikken. Microsoft selger sine konsoller med tap og vil nok ikke gi fra seg inntekter på spill i denne butikken i tillegg.

Annonse


Steam er i en klasse for seg selv når det gjelder antall titler som er tilgjengelig og de tar jevnt over 30 prosent av inntektene for alle spill som selger for under 10 millioner dollar. Fra 10 til 50 millioner dollar tar de 25 prosent, og deretter kan de virkelig store fiskene dra fordel av at de har inntekter på over 50 millioner dollar og kun betaler 20 prosent av sine inntekter til Valve.

Hva synes du om dette? Legg igjen en kommentar under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse