googlemaskinvareio2021
Googles maskinvare er helt ok, men flytter ikke grensene for hva som er mulig, og Stadia er bare nok en spillstrømme-tjeneste.

Annonse


KOMMENTAR: Google bør satse skikkelig, eller gi seg i forbruker-segmentet – sjefen lover stor-avsløringer i mai

Vi savner Google som en seriøs maskinvare-spiller i bransjen.

Google har ressursene så hvorfor ikke gjøre noe stort i forbrukermarkedet?

De gjør fremdeles smarte ting på mykvare- og AI-siden, men egne brikker for forbruker-produkter har de ikke, og selv om Stadia fungerer greit nok er det langt fra hva de lovet før lanseringen og er nok et strømme-produkt.

Det er liksom rett og slett litt tafatt. Kan det endre seg nå, og ikke minst, har Google ladet opp til noe stort lenge, og er det årsaken til at Pixel mobil-strategien ikke har vært helt fokusert de siste årene? De mistet gnisten etter å ha levert imponerende bildekvalitet nettopp takket være programvare- og AI-magi, men nå er de ikke unike på dette lenger.

Google ga opp prosjekt Soli på Pixel 5, en avansert radar-teknologi som liksom skulle revolusjonere måten vi brukte mobilene våre på med gester, men det hele falt pladask sammen og fungerte like bra på Samsung sine mobiler uten dedikert maskinvare flere år før Google prøvde å selge det.

Annonse


Pixel 5 og Pixelbook er helt ålreite produkter, det er ikke det, men et selskap som Google bør ha større ambisjoner enn som så for å flytte bransjen fremover.

Det er mye Google-sjefen potensielt kan sikte til

Men det er grunn til optimisme om du deler vår oppfatning av tingenes tilstand, for Google-sjef Sundar Pichai lovte at det kommer “viktige produktoppdateringer og kunngjøringer” under årets I/O 18. til 20. mai ovenfor sine investorer nylig.

Det vil ikke overraske dere om det er Googles egne mobil-brikker vi håper på er det viktige, for dette vil bevise at Google tar egen maskinvare seriøst, og ikke minst at de ønsker å utfordre Qualcomm, og kanskje Apple på lang sikt.

Trond Bie, redaktør ITavisen

Om de avslører en rekke brikker er det enda bedre: kanskje en serie for mobiler, en for nettbrett og en for laptoper/Chromebooks/Pixelbook.

Er det AR og VR Google har jobbet med i det skjulte i mange år?

Det kan også hende at de har noe spennende å avsløre i forhold til AR og VR.

Bloomberg mener at Apple skal avsløre sitt AR/VR-hodesett i år. Det kan jo tenkes, med Google prøving og feiling med Google Glass, at de har jobbet i det stille med en konkurrent til hodesettet eller Apple-brillene.

Pixelbook Go fra Google.

Microsoft fant ganske fort ut at det var best å plassere HoloLens i proff-segmentet, noe som har lønt seg med en 22 milliarder dollar-avtale med det amerikanske forsvaret, men vi avventer altså den store AR-revolusjonen Apple har hintet om i mange år. Kanskje kommer Google dem i forkjøpet, eller kanskje ingen av de tre store er i nærheten.

Eller skal Google med sin enorme mengder data om oss, og den uendelige pengebingen, prøve på noe av det samme Elon Musks Neuralink prøver å oppnå?

Pixelbook Go leveres kun med Intel-brikkesett. Enn så lenge.

Annonse