googleio20201
Google IO 2021 nærmer seg med stormskritt. Dette er noe av det du kan få med deg.

Annonse


18. mai skal Google snakke om alle disse tingene – lover viktige avsløringer

Googles egen utviklerkonferanse Google I/O nærmer seg og vi har tatt en titt på hva slags spennende ting selskapet vil avsløre for utviklere denne gangen nå som de har avslørt programmet.

Redaktør Trond Bie skrev nylig en kommentar i forhold til Googles forbruker-satsing, og mener at de bør ta det mer seriøst. Samtidig melder Google-sjef Sundar Pichai at investorene kan vente seg viktige avsløringer i mai.

Et lass av sesjoner og læringsmuligheter

Som vanlig vil foredragsholdere fra nær alle divisjoner i Google briljere fra den digitale scenen og det vil være vanlige break-out sessions og interaktive workshops der instruktører vil lede oss gjennom opplærings-sesjoner hvor det vil være mulig å stille spørsmål og få svar. Det vil også være Ask me Anything sesjoner. Workshops og AMA-sesjoner vil kreve en reservasjon, og Learning Lab som det kalles vil inneholde live streams av workshops, leksjoner, demoer og opplæring.

Google skal snakke om:

 • Android
 • Google Play
 • Web-plattformer
 • Maskin-læring
 • Google Assistant
 • Material Design
 • Chrome OS
 • Flutter
 • Firebase
 • Google Pay
 • ARCore
 • Smarthjem

Alle nyhetene i Android 12 som “slippes” under Google I/O følges opp av sesjoner ledet av Google-ansatte med flere “assistenter” tilstede for å sørge for at utviklere får stilt sine spørsmål og få input på hva de kan gjøre for å utnytte mer av potensialet som ligger i de nye funksjonene og Android-økosystemet forøvrig.

Annonse


Her finner du en full oversikt over alle sesjoner og mulighet til å registrere deg.

Android Wear og gjenopplev AR-sesjoner overalt

Det faller ikke inn under kategorien “breaking news”, men Wear OS endrer navn og dropper OS. Og får dermed navnet Android Wear, og det er sesjoner rettet mot utvikling av såkalte Tiles som gir kjapp-tilgang til informasjon. Med “etpack library for Tiles” kan utviklere enklere utvikle disse og på den måten forbedre brukeropplevelsen for flere, kjappere.

Android Wear – Kilde: Google

En svakhet med AR er at en sesjon må gjentas for å kunne oppleves, du må være på samme sted, hver gang. En av sesjonene i år går på hvordan man kan utnytte AR “offline”, altså la oss si du vil oppleve det samme AR-øyeblikket du hadde.

Dette kaller Google for “post capture AR” og er i essens muligheten til spille inn en AR-sesjon og gjenta den flere ganger.

Illustrasjon av ARCore – Kilde: Google

Ny widget design i Android 12

Det er også sesjoner på hvordan man tilpasser Widgets til det nye designet som kommer med Android 12. Blant annet får widgets design som er mer i tråd med resten av OSet og knyttes til Google Assistant. Etter at iOS fikk widgets så kan det hende at de får en ny vår også på Android ettersom interessen og bruken av de er på vei opp.

Android Police advarer flere nyheter i Android 12 utviklertest 3:

Den ferskeste Android 12 utvikler-testen fikk nylig en større grensesnitt-overhaling med veldig runde elementer og større tekststørrelser blant annet i innstillingene som minner mer om Samsung One UI og OnePlus sitt UI.

Hva ser du frem til å lære mer om under årets Google I/O?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse