applemanko2021
Det store spørsmålet er hvilke Apple-produkter det blir manko på i tredje kvartal.

Annonse


Apple advarer mot produkt-mangel – vil det være nok iMac M1 og iPad Pro M1?

Vi tror at iPad Pro M1 12,9″ med den nye mini-LED skjermen vil bli vanskelig å få tak i mai.

Vil det være nok miniLED iPad-er?

Det samme vil trolig også gjelde for helt nye iMac som jo har et design vi ikke har sett før fra Apple, også disse er utstyrt med M1 og kan forhåndsbestilles på fredag, men som de nye iPad Pro-modellene vil ikke kundene få dem før halvveis ut i mai – og nå vet vi nok hvorfor: Apple må ha tid til å levere mer enn noen få enheter slik at lanseringene ikke minner om PS5, RTX 30-serien eller Xbox Series X, om enn i noe mindre grad.

Tradisjonen er jo at man får produktet fredagen etter forhåndsbestillingen, altså en uke senere, men denne gang må vi vente i flere uker og har derfor ingen sniktitt på de nye produktene klare før ut i mai.

Apple klarte å levere nok iPhone og iPad-er for utrolige omsetningstall i andre kvartal, men det vil ikke vare

Det er derfor ikke overraskende at Tim Cook i forbindelse med fremleggelsen av Apples kvartalsresultatet for andre kvartal sier at de ikke hadde mangel på komponenter i andre kvartal, noe som ga de ekstra gode tallene, men at kundene i tredje kvartal i år vil erfare at ikke alle produktene man ønsker med en gang kan leveres med en gang.

Tim Cook nevner de eldre produksjonslinjene, så det er jo mulig at dette ikke rammer de nye produktene? Ikke helt godt å si. Det vil være vanskelig å tro at det blir manko på iPhone 12 som har vært under produksjon lenge, ei heller MacBook Air og Pro som har uendret design men annen innmat.

Annonse