googleyouoweus
Vinner Google You Owe Us og Richard Lloyd frem med søksmålet, baner det vei for flere store rettsaker mot Google. Bilde: Google You Owe Us.

Annonse


Hevder Google spionerte på dem med iPhone – massesaksøker for 32 milliarder kroner

Om Google ikke klarer å stoppe massesøksmålet med 4,4 millioner kunder på laget, som hevder Google spionerte på dem ulovlig på dem i England og Wales, kan det koste dem fra 1 til 3 milliarder pund.

Om søksmålet får fortsette i England og Wales bestemmes torsdag denne uken

Richard Lloyd som leder massesøksmålet og som drev forbrukerrettighetsorganisasjonen Which?, hevder at Google “ulvolig misbrukte dataene til millioner av iPhone-brukere gjennom ulovlig sporing og informasjons-sanking om nettbruken via Safari”.

Lloyd mener at “data er den sentrale kilden til økonomien etter industrialderen”, og at Googles fundament “er å selge persondataene til brukerne sine”.

Google benekter de delte informasjon med tredjeparter

Det er gruppen Google You Owe Us (video over) sammen med Lloyd som mener at Google lurte seg rundt personverninnstillingene i iPhone fra august 2011 til februar 2012 og at dataene skal ha blitt brukt til å dele inn personene i kategorier for annonsørene.

Inkludert informasjon skal være rase, etnisk tilhørighet, fysisk og mental helse, politisk tilhørighet, seksuelle interesser og den sosiale klassen til personen.

Googles advokater mener at bruken av Safari på denne måten ikke resulterte i at noen som helst informasjon ble delt med tredjeparter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse