En smilende Poole på ROFLcon II
4chan-grunnlegger forlater Google etter 5 år.

Annonse


Grunnleggeren av 4chan forlater Google

Det er ArsTechnica som melder at Christopher Poole, grunnleggeren av 4Chan har valgt å forlate Google, ansettelsen av Poole var i sin tid omstridt internt i Google.

Omstridt ansettelse

Poole ble ansatt i Google 2016 for å jobbe med Google+, selskapets forsøk på å lansere et sosialt nettverk. Det er altså bare fem år siden Pool kom til Google, men som CNBC også påpeker, så er det vanligvis lenge nok til at opsjonsavtalen knyttet til ansettelsen er oppfylt. I sin tid hos Google har Poole hatt hele tre forskjellige stillinger for han nå valgte å gå videre, hvilket kan tyde på at han ikke helt har funnet roen der.

Christopher Poole ble ansatt i en periode hvor Google vs Facebook var på sitt mest intense, og som en følge av dette kom Google+ som et av forsøkene på å holde tritt med Facebook. For å få på plass riktig kompetanse ble Poole hentet inn. Dette var ikke en populær ansettelse blant ledelsen, men flere sentrale personer skal ha forsvart valget med at 4Chan var et sosialt nettsted med millioner av besøkende, noe som gjorde at Poole faktisk var en av de få med faktisk kompetanse på dette området i Google.

4chan er notorisk for null sensur.

Elsket og hatet

4Chan har lenge vært både elsket og hatet og er sentral i mange kontroverser over de siste årene. Det relativt enkle sosiale nettverket for bildedeling har blitt omtalt som internettets kloakk. Nettstedet er delt opp i mange forskjellige temaer, og flere av disse tenderer å pushe grensene for hva som er sosialt og juridisk akseptabelt. 4Chan har blant annet vært tilholdsstedet for personer involvert i skoleskytinger, barnepornografi, og “alt-høyre”-grupperinger. Det er også 4Chan som sies å være opphavet til Anonymous, og brukes ofte til å dumpe data fra innbrudd slik som det mot Nintendo.

Annonse


Poole solgte seg ut av 4Chan i 2015, året før han ble ansatt i Google.

Opp som en hjort, ned som en lort

Google+ ble lansert i 2011 med brask og bram, og ble stengt ned to år etter at Poole kom inn, noe som tyder på at hans ankomst ikke hadde veldig mye å si på suksessen til dette prosjektet. Angivelig skal Poole ha blitt en del av en gruppe innad i Google som heter Area 120 og skal etterhvert ha gått videre til å bli produkteier for Google Maps.

Annonse


Annonse


Annonse