Hyundai viser muskler med Ioniq5.
Hyundai viser muskler med Ioniq5.

Annonse


Du vil ikke tro hvor fort IONIQ5 fra Huyndai kan lades

Se denne videoen fra Huyndai av hvordan IONIQ5 lader til 80% på litt over 18 minutter!

Huyndai flekser lademuskler

Tidligere i år presenterte Hyundai IONIQ5, en ny cross-over elbil med imponerende spesifikasjoner i en litt annerledes formfaktor.I følge nettsidene til Huyndai vil modellene som blir tilgjengelig i Norge komme utstyrt med 72 kWh, i henholdvis en to modeller; Long Range AWD og Long Range RWD.

Når det gjelder rekkevidde så skriver produsenten at modellen skal kunne oppnå 481 km (WLTP) med bakhjulstrekk, og 460 km (WLTP) med firehjulstrekk. Du kan se alle spesifikasjoner her.

Kom med store lovnader

Men en av kjøretøyets mest imponerende egenskaper er at at den støtter både 400-V og 800-V lade-infrastruktur, og selskapet hevder at den skal kunne lynlade med opptil 350 kW. Og på lanseringstidspunktet skrøt Hyundai av at bilen altså skulle lade fra 10% til 80% på bare 18 minutter, og nå har de også publisert bevisene på dette i en video som viser ladingen i sanntid:

Annonse


I videoen kan du se et live instrumentpanel som viser ladeeffekt med en timer under.

Bedre enn de fleste

I videoen kan du se at de faktisk aldri når 350 kW , men de er allikevel blant de aller beste, og eiere av elektriske biler der ute vil kunne kjenne seg igjen i at selv Tesla faller under 100kW. Som vi ser i videoen holder Ioniq5 seg over 100kW og ligger sågar over 150kW mesteparten av tiden, helt opp til 80%.

Det ville være interessant å se hva den ladeeffekt den klarer holde helt opp til 100%, noe man gjerne gjør når man planlegger en langtur, på den andre siden er lading fra 10% til 80% er mer representativ for en gjennomsnittlig lading i hverdagen.

Tilgjengelig fra 03.mai

På nettsidene til Huyndai står det å lese at bilen er tilgjengelig for kjøp fra 03.mai, og prisen starter på rundt 470.000 kr.

Hva synes du om ladeeffekt og tid her? Del gjerne dine erfaringer med din elbil i kommentarfeltet!

Kilde: elektrec.co

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse