ios145kalibrering
tvOS 14.5 i kombinasjon med en iPhone med iOS 14.5 kalibrer Apple TV-bildet på få sekunder.

Annonse


Slik fikk vi bedre Apple TV-bilde med iPhone og iOS 14.5 – se før- og etter-bildene

Apple avduket fargebalanse som en ny funksjoner i iOS 14.5.

Ikke glem denne smarte Apple TV-funksjonen

Det smarte med denne er at iPhone-serien bruker lys-sensoren i iPhone for å optimalisere fargebalansen. Det gir bedre bilde uten å måtte justere manuelt, eller ved å bruke dyre kalibreringsverktøy som proffene nytter.

Det hele er veldig enkelt, og til slutt blir man presentert med en kort videosnutt som spiller av før og etter Apples “whitepoint”-kalibrering. Det eneste du trenger å gjøre er å installere iOS 14.5 og tvOS 14.5.

Det er verdt å bruke noen sekunder på dette

Deretter beveger du deg mot TV-en etter å ha startet kalibrerings-funksjonen på TV-en, du finner den lengre nede i lyd- og bilde-innstillingene. Hold så mobilen nesten helt inntil skjermen, men ikke så tett inntil at frontkameraet ikke kan analysere fargene. Det hele tar rundt 20 sekunder.

Dette er for øvrig en eldre Sony TV uten HDR, men vi tror likevel at forbedringen er ganske så tydelig – bildet er tydelig mindre grått og livløst:

Før:

Etter:

Her er Apples- før og etter-eksempel der forbedringen ikke overraskende er langt mer dramatisk:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse