Elon Musk
Elon Musk i direktesendt intervju med Peter Diamandis. YouTube-klipp

Annonse


Elon Musk: Erobringen av Mars vil koste dyrt. En haug med mennesker vil dø

Elon Musk har et realistisk forhold til menneskehetens neste og så langt kanskje største eventyr: Å befolke en annen planet enn jorden. På samme måte som at det har kostet blod, svette og tårer å befolke andre verdensdeler, kommer det å koste liv å befolke Mars.

Må gi opp det jordiske liv

I en kommentar til at enkelte på tabloid vis reduserer hans Mars-program til å være en “fluktrute for rike mennesker”, sa Musk på direktesending med Peter Diamandis hvor han barføtt lar høytflyvende tanker og visjoner få fritt spillerom, at så enkelt er det ikke. “Det er sannsynlig at en haug med mennesker kommer til å dø under erobringen av Mars.”

 “Du må oppgi den komforten du har opparbeidet deg på jorden, reisen vil være ubehagelig, oppholdet krevende og maten vil du sannsynligvis ikke like.” Musk understreket det hele med sitt velkjente smil, men alvoret ble understreket av at den sjarmerende, gutteaktige latteren han vet å hente frem i andre situasjoner, uteble.

Reiseannonser til Mars ikke som andre reiseannonser

Latteren kom derimot frem da han skisserte hva fremtidige reiseannonser for Mars-turer bør inneholde: “En slitsom og farlig reise du kanskje ikke overlever.”

Annonse


Helt ærlig, i begynnelsen må vi ikke se bort fra at mennesker dør, men de som gjennomfører turen vil det være et strålende, utenomjordisk eventyr og en fantastisk opplevelse. Men det er ikke for alle. Bare frivillige.

Elon Musk

Musks selskap SpaceX har det siste tiåret fyrt opp mer enn 100 raketter i sine bestrebelser på å bringe turister til Månen og emigranter til Mars. En rekke av de ubemannede prototypene har gått opp i flammer, men det er en del av prosjektet. Fra de ubemannede oppskytningene høstes det erfaringer og lærdom som skal komme til nytte når SpaceX ifølge Musk, innen 2026 sender de første mennesker til Mars.

Den største fantast eller den mest visjonære jordboer?

Det er ingen ting å utsette på Elon Musks visjoner. I 2015 diskuterte han etter en vellykket rakettlanding, å bygge en by på Mars. I 2017 publiserte han et notat hvor han diskuterte å gjøre menneskeheten flerplanetarisk og så for seg i overskuelig fremtid en befolkning på en million på Mars.

Mange betrakter Elon Musk som en fantast. Andre betrakter ham som visjonær. Hva som stemmer vil fremtiden avgjøre. En ting er ganske sikkert: Lykkes han vil han fremstå som en av de største visjonære i menneskets historie. Mislykkes han vil han fremstå som en av de mest vellykkede og aller største fantaster i menneskets historie.

Hvordan ser du på Elon Musk, fantast eller visjonær?

Kilde: YouTube

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse