Bitcoin by Ewan Kennedy, Unsplash
Britisk rett har gitt Craig Wright medhold i at Bitcoins stiftelsespapirer må fjernes fra bitcoin.orgs hjemmeside. Foto: Ewan Kennedy, Unsplash

Annonse


Står frem som Satoshi Nakamoto. Vinner frem i britisk rett

Craig Wright, en australsk informatiker og forretningsmann som hevder å være blant grunnleggerne av Bitcoin, har vunnet frem i et opphavsrettssøksmål mot “Cøbra”, den anonyme bakmannen bak nettstedet bitcoin.org.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Medhold i britisk rett

Craig Wright krever at Cøbra, som Wright ikke kjenner identiteten til, fjerner stiftelsesdokumentet fra 2008 (Bitcoins “white paper”) fra nettstedet bitcoin.org, med henvisning til kjennelse i London High Court 21. april.

Flere mennesker har stått frem og hevdet å være Satoshi Nakamoto, pseudonymet for den eller de som skrev programvaren bak peer-to-peer-valutaen. 

Annonse


Wright er involvert i flere rettssaker som kan bidra til å bevise eller motbevise hans påstand om å være Satoshi. I 2019 tok han amerikansk copyright på stiftelsespapirene og den tidlige datakoden som ligger til grunn for Bitcoin.

Ikke kryptografisk bekreftet som Satoshi Nakamoto

Bitcoin.orgs Cøbra nekter å anerkjenne Wright som Satoshi da han ikke har kunnet legge frem en PGP-nøkkel som gjør det “kryptografisk mulig å bekrefte seg selv som Satoshi Nakamoto”. Han hevder at Wrights påstander ikke er “kvalifiserende”.

Cøbra ønsker ikke å begrense tilgangen til dokumentet han har lagt ut på nettsidene sine, og synes det er synd at Craig sløser vekk så mange menneskers penger på nytteløse rettssaker.

Bitcoins kursutvikling har dette året tatt av etter at finansielle institusjoner har introdusert flere verktøy som forenkler inkludering av krypto i porteføljer. 

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Edit 26. april 11.15: Bitcoin har siste uke gått fra en topp på nesten 65 000 til 47 000 dollar igår. I tastaturøyeblikket er kursen noe opp og ligger på 52 600.

Kilde: Coindesk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse