Google Home
Språklige snarveier er på vei til Google Assistant.

Annonse


Nå trenger du ikke lenger være høflig mot Google Assistant

Google Assistant krever at brukerne starter med å si “Hei Google” uansett hvilken oppgave de vil at den digitale assistenten skal utføre. For oppgaver som for eksempel å ringe noen kan dette føles som en litt vel omstendelig omvei for å opprette kontakt.

Få opp farten med “Guacamole”

Med en ny assistentfunksjon som er gitt kodenavnet “Guacamole”, kan tidssensitive oppgaver gjøres unna litt hurtigere. Funksjonsbeskrivelsen for koden tyder på at den er laget med tanke på å få mer fart på assistenten. Du kan velge at visse oppgaver ikke krever at du lirer av deg høflighetsfrasen “Hei Google” hver gang du henvender deg til din egen assistent. Pause, slumre, svare og avslå er språklige snarveier som kan bli akseptert uten innledende “Hei Google”.

Tilsynelatende er tanken at du skal kunne hoppe over den høflige tilnærmingen i tilfeller som for eksempel når du skal slå av en alarm. “Guacamole” er designet for å få unna oppgaver umiddelbart, i henhold til innstillingssiden. Det gjelder også administrering av timere og samtaler. 

Utilsiktet avsløring

Google gikk i gang med Guacamole i begynnelsen av mars og tester den på ansatte. Det var visstnok ikke tilsiktet at den skulle avsløres før offisiell lansering.

Annonse


“Guacamole”-alternativet er ikke aktivt for alle, det er tenkelig at Google venter til I/O-arrangementet neste måned før funksjonen blir offisiell.

Pr. idag er Guacamole tilgjengelig på versjon 12.15.9.29 på Googles Android 11-app og ikke på nyeste Android 12-utviklerversjon. 

Kilde: Android Police

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse