Win 10-oppdatering
Viktig og nyttig oppdatering av oppgavelinjen.

Annonse


Mens vi venter på Sun Valley: Nyttig Win 10-oppdatering

Oppgavelinjen i Windows 10 overhales. Den får en tilpassbar “News and Interests”-widget som kan bli hetende noe sånt som “Nyheter og interesser” på norsk. Omsider er den på vei til vanlige brukere.

Trilles ut de neste ukene

Widgeten som åpner et panel som viser personlig tilpassede nyheter, vær, trafikk, aksjer og sportsinformasjon, ble først vist i januar som en del av Windows 10 Insider-programmet. Widgeten vil bli trillet ut i løpet av de neste ukene.

Mens tidligere versjoner av Windows har kludret til Start-menyen med ulike nyheter- og værvalg som kunne tilpasses såfremt du var villig til å dele visse private detaljer, opptrer News and Interests mer subtilt i form av et værikon til høyre for oppgavelinjen i Windows 10. Ved å klikke på ikonet får du opp et utvidet vindu med hele kostebinderiet av mulige valg.

Du kan velge nyheter fra det meste av MSM. Klikker du på en historie åpnes det for en “strømlinjeformet leseopplevelse” istedenfor et fullstendig nettleservindu – men du kommer ikke unna Microsoft Edge for å få funksjonen til å fungere.

Annonse


Kan tilpasses

Du kan også tilpasse værikonet: Det kan være med eller uten ekstra tekst om aktuelt vær i ditt område. 

Ikke alle brukere liker å dele altfor mye privat informasjon med de store gigantene på nettet. I så måte er dette en søt liten oppdatering i påvente av den store Windows 10 Sun Valley-oppdateringen som er ventet senere iår. For “søt liten” tas det forbehold for at Microsoft har funnet en måte å redusere “News and Interests” RAM-bruk – som angivelig kan spise opptil 150 MB minne.

Kilde: Blogs Windows

Annonse


Annonse


Annonse