el-sykler
Firmware-problemer forårsaker uønsket akselerasjon.

Annonse


Slik kan el-sykler være livsfarlige: denne akselererte av seg selv

I USA er sammenleggbare elektriske sykler fra Brompton tilbakekalt på grunn av en feil som kan gjøre at sykkelen fortsetter å akselerere når du ikke ønsker det.

Syklene fortsetter å skyve fra selv etter at du er sluttet å tråkke

Syklene er designet for å gi brukerne drahjelp mens de tråkker, men selskapet har mottatt klage på at syklene fortsetter å skyve fra selv etter at brukeren er sluttet å tråkke.

Brompton mener problemet er relatert til programvaren og gir eierne gratis oppgradering hvis de bringer syklene til en autorisert forhandler. Det advares mot å fortsette å bruke de tilbakekalte syklene før firmwaren er oppdatert.

Det er ikke rapportert om uhell grunnet denne feilen, tilbakekallingen gjøres for å komme ulykker i forkjøpet. Det er lett å forestille seg hva som kan skje om du dyttes avgårde når du ikke ønsker det.

Annonse


Kongen blant sammenleggbare sykler

Brompton selges i Norge av Spinn for 16 000 til 18 000 kroner avhengig av modell. De beskriver sykkelen som “den ubestridte kongen blant sammenleggbare sykler – ingen andre merker kommer i nærheten av å være like kompakte, slitesterke, kjøreglade og hurtig opp- og nedfellbare som Brompton”. 

Brompton har laget en video om tilbakekallingen som de har lagt på YouTube.

Om du har serienummeret tilgjengelig kan du sjekke om din sykkel er en del av tilbakekallingen ved å gå inn på Bromptons nettsted.

Annonse


Annonse


Annonse