Ora Punk Cat
Det er ikke noe nytt at kineserne ikke føler seg flau over å kopiere andres design. I dette tilfelle strekker de strikken.

Annonse


Tyskerne i harnisk over kinesisk designtyveri

I Tyskland klør Volkswagens jurister seg i hodet over hva kineserne finner på.

Som snytt ut av nesen på den gamle Folkevogna

Great Wall Ora er et underbruk av kinesiske Great Wall Motors. Ora er kjent for sine små elektriske biler. På Shanghai Motor Show avduket Ora sin Punk Cat — og at de henger seg på nostalgi-bølgen er lett å se.

Ora Punk Cats design er som snytt ut av nesen på Volkswagens klassiske Folkevogn som kom på markedet i 1936:

Bilen har fire dører, men formen og linjene er nesten identiske med formen og linjene på den Folkevognen Ferdinand Porsche tegnet for mer enn 85 år siden.

Ora røpet ikke spesifikasjonene på Punk Cat, men de forventes å være de samme som Ora Haomao.

Annonse


Haomao betyr “God Katt”. Den leveres med en batteripakke på 47,8 kWh eller 59,1 kWh som gir 400 eller 500 kilometers rekkevidde. Prisen starter på beskjedne 103 900 yuan (133 000 kroner) og går opp til 143 900 yuan (185 000 kroner).

Det er ikke spesifikasjonene som fanger folks oppmerksomhet, spesielt ikke de folkene som sitter i Volkswagens juridiske avdeling. Volkswagen sluttet å produsere Folkevognen i 2019, men ser av den grunn ikke med blide øyne på likheten.

Vi sjekker denne saken med hensyn til brudd på Volkswagen AGs designrettigheter og er forberedt på å ta de nødvendige juridiske skritt.

VWs juridiske avdeling

Great Wall er beskjeden med informasjon om Punk Cat, men planlegger å ha bilen klar for salg allerede iår. Den eneste offisielle informasjonen sier at de håper designet skal appellere til kvinner.

Ikke første gang

At kineserne har velfungerende kopieringsmaskiner og ikke føler seg flau over å kopiere andres design, er ikke noe nytt. Volkswagen hadde lignende problemer med e-Up.

Annonse