Apple vs Spotify
Spotify utfordrer Apple Podcasts, tar ikke kutt i inntektene.

Annonse


Apple tar betalt. Spotify gjør det gratis

Denne uken kunngjorde Apple sitt inntog på premium podcast-arenaen. I Apple Podcasts skal skaperne kunne tjene penger på podcastene sine gjennom abonnementer. Apples tjeneste lanseres i mai og abonnenter vil kunne lytte til annonsefri episoder samt bonusinnhold.

Apple tar 15 til 30 prosent provisjon fra podcasterne

Noe kontroversielt er det at Apple vil ta 15 til 30 prosent provisjon av podcasternes abonnementsinntekter. Nå meldes det at Spotify neste uke er klar med lignende abonnementsfunksjoner, uten å kutte i innholdsprodusentenes inntekter.

Apple vil tillate podcasterne å selge showene sine via Podcasts-appen på iPhone, iPad og Mac. Brukerne trenger bare å klikke i appen for å abonnere. Apple mener gebyrene på 15 til 30 prosent (pluss medlemsavgift i utgangspunktet på 20 dollar/år (165 kroner) for å få innpass i Apple Podcasters-programmet) gjenspeiler fordelene Apple tilbyr.

Imidlertid støtter Spotify flere plattformer, inkludert Android, og har langt flere betalende aktive abonnenter. 

Annonse


Søker dyktige podcastere

Spotify har en tid tilbudt eksklusive podcaster i appen sin. Apple har hatt noen ledsagende podcaster for TV+-innhold og later til å ha et ønske om også å lage originale lydprogrammer. Apple sies å være i diskusjoner med podcastere om produksjon av eksklusivt innhold som kan friste potensielle abonnenter.

Kilde: 9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse