Linux-pingvinen i Windows 10
Linux-pingvinen titter inn vinduet.

Annonse


Nå kommer Linux-appene til Windows-skrivebordet

Microsoft lar Windows 10-testere få tilgang til Linux GUI-apper (graphical user interface). Den første forhåndsvisning av støtte for GUI-applikasjoner er tilgjengelig for Windows Insiders, slik at utviklere kan kjøre GUI-editorer, verktøy og applikasjoner for å bygge og teste Linux-apper. 

Full Linux-kjerne i Windows 10

GUI lar utviklerne samhandle med elektroniske enheter gjennom grafiske ikoner og lydindikatorer istedenfor tekstbaserte brukergrensesnitt.

Dette er en betydelig utvidelse av Microsofts Windows Subsystem for Linux (WSL) etter at selskapet ifjor la til en full Linux-kjerne i Windows 10.

Offisiell støtte for Linux GUI-apper fra Microsoft betyr at appene får GPU-maskinvareakselerasjon. Lyd- og mikrofonstøtte gjør det enkelt å teste eller kjøre videospillere og kommunikasjonsapper.

Annonse


Alt du trenger er allerede aktivert

Dette og alt annet som trenges for å få en Linux GUI-app til å fungere i Windows er aktivert. Det gjør det superenkelt å kjøre Linux GUI-apper sammen med vanlige Windows-apper.

Microsoft tester også en ny miljømodus for Windows Task Manager i denne siste testutgaven. Det er en eksperimentell funksjon som lar deg redusere prosessressurser i Oppgavebehandling. Funksjonen er designet for å tømme apper som plutselig begynner å ta opp systemressurser, og det kan være nyttig hvis du midlertidig vil strupe en app.

Linux GUI-apper på Windows. Microsoft-gif

Annonse