teslahurtiglader
Tesla melder at de åpner den største ladestasjonen i Oslo i sommer.

Annonse


Dette er lade-planene for Norge: Tesla åpner den største hurtigladestasjon i Oslo i sommer

Tesla melder at de åpner Oslos største hurtigladestasjon i løpet av sommeren.

18 Superchargers åpner i andre kvartal

“I løpet av andre kvartal åpner Tesla en Supercharger-stasjon midt i Oslo sentrum. Stasjonen er blant de første City Supercharger-stasjonene i Norge, og vil gjøre det enda enklere å være Tesla-eier i hovedstaden”, melder selskapet, og legger til:

Stasjonen i Sentrum P-hus vil ha 18 Supercharger-ladestolper ved åpning, med mulighet for senere utvidelse til totalt 40 Superchargere. I tillegg vil det være 6 Destination Chargere tilgjengelig for Tesla-eiere som skal ha et lengre opphold i byen.

Tesla

Bergen, Stavanger og Trondheim får også senere i år

Dette er bare starten, for Tesla skal bygge tre nye Supercharger-stasjoner på Skøyen, Lysaker og Ullevål.

“Tesla har også bekreftet planer om City Supercharging-stasjoner i Bergen, Stavanger og Trondheim, som alle åpner senere i år.”

Annonse


Norge får totalt 40 nye stasjoner i år

Tesla har også planer for resten av landet:

“Samtidig oppdaterer Tesla vekstplanene for det neste året, og øker antallet planlagte stasjoner det neste året til over 40 nye stasjoner i Norge, inkludert de som allerede åpnet i starten av 2021. Ukens oppdatering legger til følgende stasjoner på kartet, i tillegg til de over 30 som ble annonsert i januar:”

 • Oslo North, Q1 2022
 • Oslo West Central, Q1 2022
 • Oslo West, Q1 2022
 • Hønefoss, Q4 2021
 • Elverum West, Q4 2021
 • Lillehammer Central, Q3 2021
 • Rødberg, Q4 2021
 • Geilo, Q4 2021
 • Hemsedal, Q4 2021
 • Nordfjordeid, Q1 2022
 • Ørsta/Volda, Q1 2022

V3 Superchargere har en effekt på opptil 250 kilowatt, som betyr enda kortere ladepauser når man skal på elektrisk langtur i en Tesla. En Model 3 Long Range kan lade opptil 120 kilometer rekkevidde på fem minutter på en V3 Supercharger, og vi forventer at en typisk ladeøkt vil være på om lag 15 minutter.

Tesla

Annonse