Apple er godt i gang med overgangen fra Intel til egne M1-prosessorer.

Annonse


Apple Silicon knuser Intel, hevder Apple

Apple presenterte flere nye produkter på gårsdagens vårslipp. Et av dem er iMac bygget på selskapets nye M1-brikke som vi tidligere har sett i MacBook Air-, MacBook Pro- og Mac Mini-linjene.

Alt skal over på M1

Apple kunngjorde ifjor at de planla å overføre hele Mac-linjen fra Intel- til Apple Silicon-brikker i løpet av de kommende to årene, og prosessen ser ut til å være godt i gang. Apples administrerende direktør Tim Cook kunne fortelle at M1-baserte Mac-er allerede selger bedre enn foregående modeller som kjører på Intel-prosessorer. 

Mac-virksomheten har aldri vært sterkere. Våre M1-produkter driver Mac-ens utrolige vekst og representerer nå majoriteten av Mac-salget.

Tim Cook, administrerende direktør Apple

Du kan se segmentet nedenfor:

PC-industrien har definitivt blomstret med Covid-19. Økningen av fjernarbeid driver PC-salget til tross for komponentmangel og logistikkproblemer.

Mac-salget opp 21 prosent

De økonomiske resultatene for 1. kvartal 2021 avslører at Mac-salget økte 21 prosent. Selv om giganten ikke lenger deler detaljer om maskinvaresalget, har selskapet anslått 6,7 millioner Mac-er i Q1 2021, opp 115,5 prosent i forhold til året før.

Annonse


 Apples nye M1-baserte iMac vil være tilgjengelig i andre halvdel av mai.

M1 gjør et enormt sprang i ytelse per forbrukt watt og er et produkt i en helt annen klasse, det er ikke bare en oppgradering, det er et gjennombrudd.

Tim Cook

Selv om Apple selger færre PC-er enn Lenovo, HP og Dell, var selskapet den fjerde største PC-produsenten i Q1 2021 og hadde størst vekst sammenlignet med konkurrentene.

Kilde: OnMSFT

Annonse


Annonse


Annonse