homesafelader
Laderen er laget av BSP og selges også under merkevaren HomeSafe.

Annonse


Advarer mot 17 400 mobil-ladere solgt i Norge: kan kortslutte

“De seks laderne sluttet å virke, men disse hendelsene har ikke ført til skader utover ødelagte komponenter inni USB-laderne,” melder If i pressemeldingen, men kaller altså tilbake nesten 20 000 ladere for å være sikre.

Salg og distribusjon umiddelbart stanset 

– Vi trekker laderne tilbake av sikkerhetshensyn. Batteri- og ladesikkerhet er noe som opptar oss, og vi ønsker ikke at kundene våre skal bruke en mobillader hvor det har vært tilfeller av kortslutning og komponentsvikt. Det er selvsagt for oss å trekke tilbake en lader hvor det er oppdaget slik svikt. Derfor må laderen ikke brukes. Den må kasseres. Ved de seks hendelsene har det vært snakk om at laderen har kortsluttet og sluttet å virke, uten at det har blitt skader utenfor selve laderen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Laderen har vært på markedet siden januar 2019

Årsaken til det store antallet ladere er ikke nødvendigvis stor-salg, men det faktum at deler av de 17 400 fikk sine gratis etter å ha utført en If Boligsjekk, mens resten ble solgt fra If sin Sikkerhetsbutikk.

– Selv om det etter undersøkelsene viser seg at det er liten risiko for brann eller personskade, velger BSP og If i samarbeid å tilbakekalle laderne som et føre-var-tiltak, sier Clementz. 

Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If

Merk også at dette produktet også er solgt under merkenavnet HomeSafe:

“BSP ber om at de som har Homesafe-ladere tar kontakt med forhandleren hvor de kjøpte produktet for å levere inn lader og få igjen pengene.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse