Ny funksjon. Center Stage holder deg i sentrum av bildet mens du beveger deg rundt.

Annonse


Nye iPad Pro med kamerafunksjon som støtter tredjepartsapper

Apples nylig annonserte M1 iPad Pro-modeller har en ny videosamtalefunksjon kalt Center Stage. Den bruker maskinlæring til automatisk å panorere og zoome for å holde deg midt i bildet mens du beveger deg rundt.

Center Stage holder deg midt i bildet

Apple ser for seg at Center Stage skal brukes til videosamtaler som involverer ting som for eksempel tavlenotater med kolleger og virtuell familiesamling. Antagelig vil funksjonen rette problemet med at en bruker ikke vises sentrert når iPaden er i landskapsmodus.

Under kunngjøringen sa ikke Apple noe om funksjonen er eksklusiv for FaceTime-samtaler, men ifølge iOS-utvikler Federico Viticci vil tredjepartsapper kunne bruke Center Stage, noe som kan bety at vi en dag vil se funksjonen aktivert på Teams- og Zoom-samtaler.

Center Stage er mulig på 11-tommers og 12,9-tommers iPad Pro takket være nytt brikkesett og et kamerasystem som inkluderer 12MP Ultra Wide-frontkamera med 120 graders synsfelt. På forrige generasjons modeller satt det et standard 7MP vidvinkelkamera foran.

Annonse


Det er lite sannsynlig at Center Stage kommer til eldre iPads på grunn av kameraoppsettet.

Den nye 11-tommers iPad Pro starter på 8990 kroner, mens prisen på 12,9-tommers iPad Pro’en starter på 12 190 kroner. For den dyrest må du ut med 24 290 kroner. Priser fra Elkjøp. Forhåndsbestilling begynner 30. april og de blir tilgjengelig fra andre halvdel av mai.

Kilde: MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse