netflixtallene
Netflix nådde langt fra målene, og Reed Hastings skylder på covid, men vi tror årsaken er økt konkurranse fra Disney, Hulu og Amazon. Det er også lansert en rekke nye strømmetjenester i USA det siste året.

Annonse


Det er ikke sikkert Netflix kommer til å nekte deg dette likevel

Netflix skuffet aksjonærene: de hanket inn to millioner færre kunder enn de håpet på.

To millioner færre kunder enn forventet – skylder på covid

Reed Hastings, grunnlegger og sjef, mener at en av årsakene er at de ikke klarte å produsere nok innhold grunnet covid. Det er mulig det, men det er også slik at Hollywood-studioer har fått særbehandling i Los Angeles for å kunne fortsette produksjonene, noe som tyder på det motsatte.

En annen mulig årsak er at Hastings sitt selskap har startet å gjøre det langt vanskeligere å dele kontodetaljer med venner og bekjente.

Var det bare en “test”?

Deadline spurte Hastings om Netflix er klare til å bruke hardere midler for å stoppe folk å dele kontodetaljer:

“Vi kommer til å prøve en rekke ting, men vi kommer aldri til å rulle ut noe som føles ut som vi presser kundene. Det må gi mening for kundene, at de skjønner hvorfor”, forklarer nå Hastings i et forsøk på å ikke skremme bort potensielle kunder og samtidig signalisere at de neppe kommer til å øke kontrollen – i det minste ikke når de ikke når egne mål.

Det gir ikke mening å gi bort innhold, men på den annen side er ikke kontodeling noe vi tror er så utrolig utbredt – hva tror du? Vi har en følelse av at dette skyldes langt tøffere konkurranse i strømme-markedet.

Annonse