Om den nye funksjonen tas med i Android 12 kan den potensielt frigjøre mye plass. Foto: Angela Compagnone, Unsplash

Annonse


Android 12: Automatisk dvalemodus frigjør ressurser

Med Android 11 introduserte Google en funksjon som automatisk ville tilbakekalle tillatelsene til ubrukte apper. Med neste store oppgradering, Android 12, kan Google komme til å utvide den funksjonen og automatisk legge disse appene i dvale. Ikke bare det, men “midlertidige filer”, som antagelig indikerer hurtigbufferfiler, kompileringsgjenstander og lignende fra de ubrukte appene, kan fjernes for å frigjøre lagringsplass. 

Nytt liv til velfylte telefoner

I januar ble det oppdaget kode i Android Open Source Project Gerrit som antydet at utviklerne jobber med en slik funksjon.

I versjonen som ble testet av XDA Developers, et utviklingssamfunn for mobil programvare, må man aktivere alternativet “Fjern tillatelser og frigjør plass” i “Ubrukte apper”. Alternativet var til stede i “Appinfo” for hver installerte app. Bildene nedenfor fra venstre til høyre viser prosedyren.

Android 12 automatisk dvalemodusaktivering av apper: “Remove permissions” aktiveres. “Unused apps” viser aktuelle apper.
XDA Developers

Selv om funksjonene for automatisk dvalemodus og plassbesparelse er interessant og absolutt nyttig spesielt for Android-brukere med budsjettelefoner og begrenset lagringsplass – eller som et generelt batterisparende verktøy – vet vi ikke hva Google ender opp med i den endelige versjonen.

Kilde: XDA Developers

Annonse


Annonse


Annonse