SN-3 Nova er en konsepthund med stort nyttepotensiale. Fotokreditt: Amin Akhshi

Annonse


SN-3 Nova gjør Spot til neandertaler

Dette fantastiske firbente dyret er kjent som SN-3 Nova. Mannen bak det konseptuelle designet er Amin Akhshi fra Teheran.

Beste venn for mennesker i nød

Vi kjenner allerede Spot fra Boston Dynamics som har mer eller mindre nyttige bruksområder. Den nye SN-3 Nova-roboten tilhører samme hunderase, men er laget for å utføre de jobbene som er for farlig for mennesker.

Denne roboten er ikke skapt for å fange forbrytere eller delta i krigføring. Nova er vår venn, menneskenes hjelper eller assistent og bruksområdene vil i tillegg til åpenbar politi- og militær bruk, være uendelige. 

Tenk om Elon får det som han vil og menneskeheten er på Mars om noen år. Habitatene vil ha behov vedlikeholdssystemer som trygger bosetningene. Et menneske vil uten beskyttelse overleve i to minutter før hud og vev begynner å sprekke. Roboter har ikke biologisk materiale å bekymre seg for. Det betyr at slike bissevover vil kunne streife rundt og fikse ting og redde astronauter, uansett forræderiske forhold. 

Annonse


Nova er utstyrt med høypresisjonsinstrumenter.

Nova har to armer. De samme som skal brukes under vedlikehold kan også brukes til å behandle pasienter i en medisinsk nødsituasjon. Allerede idag utføres kirurgiske oppgaver eksternt via kameraer, sensorer og instrumenter, men ikke utenfor en sykehusramme. 

Høypresisjonsinstrumentering

Nova er utstyrt med instrumenter som 3D-laserskannere, høypresisjons CMOS-sensorer, HDR-kameraer etc. I en Mars-setting er instrumenter som disse mye mer motstandsdyktig enn hva menneskekroppen er. SN-3 Nova kan utforske områder før mennesker setter sin fot i uvisst terreng.

Boston Dynamics, NASA og Cal-Tech har gått sammen om å utvikle roboter med funksjoner som ligner SN-3 Novas for å utforske Mars. Det kan ta en stund før evolusjonen frembringer så høytstående vesener som konseptroboten Nova, men de kommer.

Det gikk ikke så bra med første romhund. Laika ble sendt opp med sovjetiske Sputnik 2 den 3. november 1957. Hun døde etter et par timer, men etterlot seg den første informasjonen om hvordan levende organismer reagerer i rommet.

Kilde: Incentive Mind

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse